fbpx

Unni med ny single og Rjukan-konsert

Radio Rjukan18. april 201610min
unni-boksasp_0cfc

Vår prisvinnende folkemusikkfornyer Unni Boksasp og hennes Unni Boksasp Ensemble synger våren inn med den nye singelen ”5 små ord” fredag 15. april og reiser på en Norgesturné, som kommer innom Rjukans Verdensteatret allerede lørdag. 

Med låta ”5 små ord” har ensemblet beveget seg et steg nærmere popens verden og introdusert elementer av amerikansk folk inn i lydbildet. Singelen er første smakebit på deres kommende album, og med seg på turneen har de flere nye viser i kofferten.

Hør Unni Boksasp Ensebles nye singel ”5 små ord” på Soundcloud.

""Etter en stund med en pause fra turnélivet har Unni Boksasp, som er bosdatt på Bergshaugen på Miland samlet sitt Ensemble og er tilbake for fullt med både singelslipp og vårturné. Med seg på konsertene har sanger og komponist Unni Boksasp med seg bassist Magne Vestrum og pianist Trygve Brøske.

– Det føles som å våkne opp etter en lang dvale og se sola skinne og snøklokkene og bjørkebladene titte frem igjen. Det er som å bli bydd opp til dans på ny. Jeg gleder meg til å spille på nye scener og steder vi aldri har spilt på før. Og ikke minst gleder jeg meg til å treffe vårt trofaste publikum igjen, sier Unni Boksasp til Radio Rjukan.

Den nye singelen ”5 små ord” er en låt til ettertanke. Her er temaet hemmelige små ord som lister seg frem i lyset en natt, og åpner stengte rom som ikke skulle åpnes. 

– ”5 små ord" er i grunnen en sang om anger. De fleste vil nok kjenne seg igjen i temaet: ord blir sagt, og kan aldri trekkes tilbake. Slike små tilsynelatende uskyldige ord kan bety så mye. Fem ord kan egentlig snu opp ned på hele tilværelsen, forklarer Unni. Musikalk har det skjedd endringer i ensemblet.
 Men det er også rom for både latter og sentimentale øyeblikk. Sammen ønsker de å formidle spilleglede, lek med melodier, tekster og arrangementer. 

– Når bandet møtes kjennes det alltid veldig fint. Det er mye humor og spilleglede. Men vi liker også de alvorlige tekstene om de mørkere sidene ved livet – å ta tak i de vanskelige temaene og legge de fram på nye måter gjennom musikken. Vi trenger begge deler og alt imellom. Musikken er en fantastisk kanal og et universelt språk som jeg er veldig glad for å drive med, forteller Unni.


Hør Unni Boksasp Ensebles nye singel ”5 små ord” på Soundcloud.

Facebookeventet til Unnis konsert på Rjukan

Turnédatoer for Unni Boksasp Ensemble – Trio: 
(Med på turneen er Unni Boksasp, Magne Vestrum og Trygve Brøske)

Søndag 17. april – Ælvespeilet, Porsgrunn (kl 19.00)
Tirsdag 19. april – Gullbring Framstugo, Bø (kl 19.00)
Onsdag 20. april – Bok & Blueshuset, Notodden (kl 19.00)
Torsdag 21. april – Kaffibaren, Rauland (kl 19.00)
Fredag 22. april – Sølvsalen, Kongsberg (kl 19.00)
Lørdag 23. april – Cafe-m, Tønsberg (kl 13.00)          
Lørdag 23. april – Verdensteatret, Rjukan (kl 19.00)
Mandag 25. april – Kulturhuset Banken, Lillehammer (kl 19.30)
TBA – Trondheim

""Unni Boksasp Ensemble består av:

Unni Boksasp – vokal
Trygve Brøske – tangenter
Magne Vestrum – kontrabass
Petter Berndalen – perkusjon
Mats Edén – fele

Fotos:
Cathrine DFokken og Fotograf Eidsmo

Fakta om Unni Noksasp Ensemble:

Unni Boksasp – vokal 
Unni Boksasp fra Tingvoll på Nordmøre, nå bosatt på Tinn i Telemark, er fulltids musiker og arbeider både som solist i ulike ensemble og som pedagog og kursholder. Hun er utdannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ved Høgskolen i Telemark, avdeling Rauland. Unni Boksasp har siden 1995 vært å finne i A-klassen i kveding og i 2010 og 2011 vant hun Landskappleiken i denne klassen. I 2010 vant Unni Boksasp Ensemble spellemannsprisen og Folkelarmprisen for albumet ”Keramello”, og i 2013 vant de Folkelarmprisen i åpen klasse for albumet ”Kvite fuglar”.

Trygve Brøske – tangenter 
Trygve Brøske er pianist og komponist/arrangør bosatt i Trondheim. Han er utdannet ved  Trøndelag Musikkonservatorium og Conservatoire de Musique de Genève. Brøske har samarbeidet med en rekke kjente artister og band som Bjarne Brøndbo, Marianne Thorsen, Anne-Lise Berntsen, Sissel Kyrkjebø, Per Arne Glorvigen, Unni Boksasp Ensemble, Trondheimsolistene og Moskva Balalaikakvartett.

Magne Vestrum  – kontrabass 
Magne Vestrum spiller kontrabass og elbass og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, i tillegg til å ha studert et år ved Royal Academy of Music i London. Vestrum har deltatt på en rekke plateinnspillinger og turneer i inn og utland og har også vært instruktør for barn og ungdom. Magne Vestrum har deltatt på plateutgivelser med blant annet Unni Boksasp Ensemble, Henning Kvitnes, Hilde Marie Kjersem, Geir Zahl og Christer Knutsen & Sacred Hearts. Han er også komponist og bandleder for Bull of the Year.

Olav Luksengard Mjelva – fele og hardingfele 
Olav Luksengard Mjelva kommer fra Røros, men holder til i Hallingdal. Han er en av Norges mest aktive felespillere, og er medlem i grupper som SVER, The Nordic Fiddlers Bloc og Rydvall/Mjelva. I tillegg er han med i Unni Boksasp Ensemble, Firil, Copper City Ramblers og flere andre prosjekter. I 2010 fikk han spellemannprisen for sin første soloplate og vant Folkelarmprisen 2013. Mjelva er mye brukt som studiomusiker og har spilt på godt og vel 40 utgivelser. Han er også en mye brukt kursholder og dansemusiker både i Norge og utlandet.

Petter Berndalen – perkusjon 
Petter Berndalen fra Sverige kalles også ”Sveriges første spellemann på slagverk”. Berndalen har dype røtter i den svenske folkemusikken. Etter ti år med musikalske studier tok han i 2008 mastereksamen ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Berndalen er soloartist i tillegg til å spille med et flertall av band og prosjekter både i Sverige og Norge. 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia