fbpx

Kragerø sykehus fylles

Radio Rjukan18. april 20165min
kragero-sykehus-web-foran-okt-15_22a5

Det knytter seg stor spenning og ikke minst utålmodighet til prosessen rundt Rjukan sykehus, som ble lagt ut til salg på samme måte som sykehusbygget i Kragerø, bare et par måneder før. Prosessen i Kragerø ser ut til å ha vært fruktbar.

Kragerø-ordfører Jone Blikra er nemlig svært optimistisk etter at Kragerø kommune kjøpte sykehusbygget som de siste årene har vært Kragerø Kombinerete Helseinstitusjon (KKH) fra Sykehuset Telemark HF, etter at det ble lagt ut på finn.no for den nette sum av 47 millioner kroner.

Nå tror han tilogmed at det kan bli fylt opp på rekordtid.
– Nå gleder jeg meg virkelig til vi kan heise kommuneflagget over Kragerø sykehus, og sette opp skilt med «Helse Kragerø», sier ordfører Jone Blikra (Ap) til Kragerø Blad Vestmar (KV). Det sa han etter at han hadde orientert Kragerø kommunestyre om framdriften etter kjøpet av sykehuset.

– Vi kan komme i den situasjonen at vi har for lite areal i forhold til interessen for bygget, var ordførerens konklusjon, da han svarte på en interpellasjon fra Henriette Fluer Vikre (Frp). Ifølge KV var Fluer Vikre var utålmodig, og etterlyste informasjon om hva som skjedde med sykehuset.
– Har kommunen overtatt eierskapet til sykehusbygningen, eventuelt når skal det skje? spurte hun, og ville også vite om ordføreren hadde «landet» noen nye leiekontrakter, eventuelt inngått noen intensjonsavtaler med leietakere utenom Sykehuset Telemark, og når ordføreren vil legge fram leieavtalen med Sykehuset Telemark HF til godkjenning i formannskapet?

Blikra hadde svarene.
– Kjøpekontrakten er nå ferdigforhandlet, og klar til signering. Jeg er enig med representanten Fluer Vikre om at denne prosessen og forhandlingene opp mot Sykehuset Telemark HF kunne ha gått raskere. Det er svært detaljerte formuleringer og avklaringer som må gjøres i en leiekontrakt. Administrasjonen og eiendomsavdelingen har gjort en stor jobb med å holde fokus og
framdrift i forhandlingene, sa Blikra.
– Leiekontrakten er under ferdigstillelse – det er nå kun ett punkt som trenger avklaring. Det betyr at avtalen mest sannsynlig kan legges fram første formannskapsmøtet i mai, sa Blikra. Leiekontrakten med Sykehuset Telemark vil gjelde for 10 år, og omfatter cirka 2800 kvadratmeter.

– Samtidig med at vi gikk i forhandlinger med Sykehuset Telemark, ble kommunen kontaktet av en privat helseaktør vedrørende leie av de resterende lokalene- Denne private helseaktøren har hatt møte med kommunen og vært på befaring i sykehusbygget, og de har videreformidlet et ønske om samtaler med sikte på framtidig leie, sa Blikra.
Ordføreren opplyste at denne private helseaktøren har holdt jevnlig kontakt med kommunen, og har vært fornøyd med dialogen.

– De er innforstått med at forhandlinger om en leieavtale, er avhengig av at kommunen har undertegnet kjøpekontrakt og leiekontrakt med Sykehuset Telemark. Den private aktøren, som ikke er offentliggjort, vil få et tilbud i neste uke om leie av 2200 kvadratmeter.
– Dersom kommunens tilbud fører til at de ønsker å gå videre i forhandlinger, legger jeg opp til at denne aktøren blir invitert til formannskapet for å presentere seg selv og prosjektet, sa Blikra.

Hele saken i KV (Bak betalingsmur.)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia