fbpx

Svært vellykket Bilens Dag

Radio Rjukan31. august 20213min
bilensdag2021

Den 24. utgaven av Bilens Dag på Rjukan ble avviklet i supervær, med 26 varmegrader og sol fra så godt som skyfri himmel. Det ble nesten en full utgave, med syv av distriktets bilforhandlere tilstede på nybil-delen, mens det møtte et åttitalls veteran- og sportsbiler i Storgata og på halve torget.

Rjukan Trubadurfestival bidro til stemningen med trubadurer i teltet og noe friskt og kjølig i glasset, mens Torbjørn Vågsland hadde sitt fulle hyre i grillen på torget, mens Randi hadde en stri dag i konditoriet. Da Grønskei Gård måtte med sin veteran full av nyplukkede blåbær og nytappet honning gikk alt opp i en høyere enhet.

Det ble årets festdag på Rjukan, det kan allerede sies da vi veit det ikke blir noen utgave av Kjerringsveiven i år, for det var mye folk ute i gatene, og da folk i all aldre.

Bilens Dag tok av under koronaåret ifjor da nybilforhandlerne ikke var tilstede. Da møtte veteranbilentusiaster fra nabobyene rundt i store horder. Det var færre av dem i år, da det i år har vært mer normalt i bilmiljøet, men det var likevel et 80-talls lekre doninger av del årgang som fylte opp i torgstrøket og Storgata.

Den lokale «Porsche-klubben» møtte med syv biler, med ordførerens stolte 50-modell lengst inn, mens «hvit-Ford-klubben» fra Notodden fikk æresplass utenfor Blått til Lyst, rett overfor Tinns A-Ford-stall.

Her ar det Jaguar, Skôda, Mercedres, Morris, Opel GT og Manta, Lincoln og Rolls-Royce i skjønn forening, mens det var elektriske biler og hybrider som var mest poppis på prøvekjøringer i den tette trafikken.

I år var det bilfest over hele byen. Trafikken gikk sakte i Sam Eydesgate. Sjelden har man sett maken til trafikk en sommerlørdag.

Med trubadurmusikk på torget og barnefamilier og pensjonister i bedagelig kos mellom biler og bileiere, var det fest i byen. Byen stoppet helt opp da det kom intet indre enn 70 Mazda MX-5 Miataer i kortesje gjennom byen etter at de hadde hatt sitt årsmøte. Det var godt de ikke stoppet, for da hadde det blitt helt kaos i sentrum.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia