fbpx

Svært vellykket Bilens Dag

Radio Rjukan31. august 20213min
bilensdag2021

Den 24. utgaven av Bilens Dag på Rjukan ble avviklet i supervær, med 26 varmegrader og sol fra så godt som skyfri himmel. Det ble nesten en full utgave, med syv av distriktets bilforhandlere tilstede på nybil-delen, mens det møtte et åttitalls veteran- og sportsbiler i Storgata og på halve torget.

Rjukan Trubadurfestival bidro til stemningen med trubadurer i teltet og noe friskt og kjølig i glasset, mens Torbjørn Vågsland hadde sitt fulle hyre i grillen på torget, mens Randi hadde en stri dag i konditoriet. Da Grønskei Gård måtte med sin veteran full av nyplukkede blåbær og nytappet honning gikk alt opp i en høyere enhet.

Det ble årets festdag på Rjukan, det kan allerede sies da vi veit det ikke blir noen utgave av Kjerringsveiven i år, for det var mye folk ute i gatene, og da folk i all aldre.

Bilens Dag tok av under koronaåret ifjor da nybilforhandlerne ikke var tilstede. Da møtte veteranbilentusiaster fra nabobyene rundt i store horder. Det var færre av dem i år, da det i år har vært mer normalt i bilmiljøet, men det var likevel et 80-talls lekre doninger av del årgang som fylte opp i torgstrøket og Storgata.

Den lokale «Porsche-klubben» møtte med syv biler, med ordførerens stolte 50-modell lengst inn, mens «hvit-Ford-klubben» fra Notodden fikk æresplass utenfor Blått til Lyst, rett overfor Tinns A-Ford-stall.

Her ar det Jaguar, Skôda, Mercedres, Morris, Opel GT og Manta, Lincoln og Rolls-Royce i skjønn forening, mens det var elektriske biler og hybrider som var mest poppis på prøvekjøringer i den tette trafikken.

I år var det bilfest over hele byen. Trafikken gikk sakte i Sam Eydesgate. Sjelden har man sett maken til trafikk en sommerlørdag.

Med trubadurmusikk på torget og barnefamilier og pensjonister i bedagelig kos mellom biler og bileiere, var det fest i byen. Byen stoppet helt opp da det kom intet indre enn 70 Mazda MX-5 Miataer i kortesje gjennom byen etter at de hadde hatt sitt årsmøte. Det var godt de ikke stoppet, for da hadde det blitt helt kaos i sentrum.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia