fbpx

Spiller over 30 roller i Refusert – Teater Ibsen på Rjukan tirsdag

Radio Rjukan16. september 20212min
refusert

16Refusert er en tragikomisk monolog, der skuespilleren Lars Sørbø forteller historien om en multikunstner som starter sin karriere med å imitere Kong Olav for sin dødssyke mor. Som ung og fremadstormende futurist forsøker han å lage verdensrevolusjon i byens mest trafikkerte kryss, før han ender som programleder for et show der kunst, politikk, opplysning, religion og underholdning flyter sammen til et verdensomspennende kunstverk.

Lars Sørbø spiller over tretti ulike karakterer i dette stykket. Her møter vi alt fra kroppsvæskeorienterte kunstkuratorer, selvhøytidelige kunstformidlere og hippe kritikere til kjente personer som Erik Bye, Kong Harald, Dag Solstad, kriminalreporter Olav Rønneberg og standupkomiker Dagfinn Lyngbø.

Se lars Sørbø i samtale med Teater Ibsens teatersjef B Anders Sundstedt om forestillingen:

Refusert er en klassisk hybris-skjebne.

– Det handler om et menneske som vil for mye, og som til slutt går til grunne i sin egen suksess. På sin ferd avslører han imidlertid løgner og illusjoner i en verden der narren har gjort seg selv til konge, og hvor kunstnerens forsøk på å snu opp ned på virkeligheten blir umulig, forteller Sørbø.

– En løsning kunne kanskje være å stille Donald Trump for retten, siden han gjennom sin absurde oppførsel har gjort det umulig for komikere å parodiere ham. Men det nytter ikke. Ikke en gang når det viser seg at gjenferdet av Vidkun Quisling dukker opp og hyller Trumps talegaver, sier han.

Skuespilleren Lars Sørbø er fra Porsgrunn, og broren Tommy Sørbø er en norsk forfatter, kunsthistoriker, og dramatiker. Han har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet, skrevet for en rekke norske institusjonsteater, blant annet Agder Teater, Teater Ibsen, Den Nationale Scene, Riksteatret og Sogn og Fjordane Teater.

Billetter til forestillingen selges på Rjukankino.no.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia