fbpx

RjukanRock17: En levende legende i superform ifølge Sweden Rock-rapporter

Radio Rjukan25. mai 20179min
ian-hunter-side1_0415


Her ser du klipp en Rjukan-kar, Jonny Listaul, sendte fra gårsdagens konsert på Sweden Rock lover det beste.
Nederste i saken ser du ett til.
– Det rocker som faen fyren er i storform. Gled dere, sier Jonny Listaul til rjukanfolket som får oppleve ham i Tveitoparken. 
Vi gjør oppmerksom på at dette er amatøropptak fra mobiltelefon.

Ian Hunter en av de rocklegendene som kunne hvilt seg på laurbæra som følge av hans tidlige bravader som har gitt ham ikonstatus.

Mott the Hoople
Men, nei han turnerer heftig og gjør det han elsker mest – spille live. Det er alltid en drøm for en festival når en rocklegende sier ja til å ta turen, og endelig så passet det for Ian Hunter & The Rant Band. Ian Hunter er et av de artistnavnene du umulig har gått glipp av. For Hunter har liksom alltid vært der.
Han var allerede en veteran og et ikon i Londons rockscene da han for alvor slo igjennom som sjef I Mott the Hoople I 1969. Hoople var aktive i 10 år, og ble gjenforent i 2009 og igjen i 2013.

Queen og Aerosmith
Mott the Hoople var så store tidlig på 70-tallet at Queen og Aerosmith var oppvarmere for dem. Queen nevnte senere også bandet i teksten til sangen «Now I'm Here», og flere av medlemmene i Mott the Hoople deltok på The Freddie Mercury Tribute Concert i 1992.

Bowie
En av de mest kjente sangene med Mott the Hoople er «All the Young Dudes» som ble skrevet av David Bowie. David Bowie var en fan av bandet, og da han hørte at de var i ferd med å bli oppløst, tilbød han dem sangen «Suffragette City» som han egentlig hadde skrevet for sitt kommende album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, for å hjelpe dem å komme seg videre, og hindre at bandet ble oppløst. De avslo, og Bowie skrev da «All the Young Dudes» til dem i stedet.

Queen-venn
Hitsa kom på rekke og rad, “All The Way From Memphis”, “Honaloochie Boogie”, “Roll Away The Stone” and “The Golden Age Of Rock ‘n’ Roll”. Det var på deres siste turné før oppløsningen at bandet tok med seg Queen som oppvarmere. Queen endte jo med å skrive låt om Mott the Hoople
“Now I’m Here”. Ian ble personlig venn av bandet, som eller var kjent for å

Inspirerte pønken
Det er ikke så mange som kan hevde å ha inspirert pønken. Men Johnny Lydon (Sex Pistols) og Mick Jones (The Clash) har begge sagt at Ian Hunter var et forbilde til deres pønk/ny veiv-band, og han produserte også f.eks. Generation X-skiva “Valley Of The Dolls”og the Clash spilte også på Ian’s “Short Back ‘n’ Sides” release.

Gikk solo
Mott pauset i 1974 og Ian flytta til New York for å gå solo. Albumene “Ian Hunter”, “All American Alien Boy”, Overnight Angels”, “You’re Never Alone With A Schizophrenic”, “Short Back ‘n’ Sides” and “All Of The Good Ones Are Taken” kom på reklke og rad og befestet Ian Hunters navn.

Mick Ronson
Hunter har også samarbeider med mange andre.  Jaco Pastorious and The E Street Band som ble berømte med Bruce Springsteen. Barry Manilow gjorde låta “Ships” til superhit, og Great White gjorde det samme med udødelige “Once Bitten, Twice Shy”. Ian var stort sett produsent, men da kamerat og samarbeidspartner Mick Ronson døde I 1993, ville han tilbake på veien.

Fortsatt inspirator
Siden da har han gitt ut noen av sine mest helstøpte album, ifølge fansen, “The Artful Dodger”, “Rant”, “Shrunken Heads”, «Man Overboard” og “When I’m President”. Og rekke med band og artister som er influert ifølge dem selv, er Jeff Tweedy (Wilco), Bobby Gillespie (Primal Scream) og Taylor Hawkins (Foo Fighters) bare for å nevne noen.

Rett fra Sweden
Hver gang Mott the Hoople gjenforenes blir det kjempeturné, men Ian selv stortrives så på veien at hans Rant Band gjør nytten. Han får spillejobber over hele verden, og i disse dager når han besøker Rjukan Rockefestival kommer han rett fra Sweden Rock og Lisebergfest før han etter Rjukan inntar Oslo Konserthus.

– Musikk er hellig
Hvorfor holder Ian på I en alder av 77, når han bare kunne lent seg tilbake og sett på en fantastisk musikkarriere?
Jo, han sier det selv.
– For meg er musikk hellig. De første femten åra av livet mitt ante jeg ikke hvorfor jeg var her. Rock’n’Roll fikk meg ut av skapet og ga meg et drømmeliv, og jeg veit helt ærlig ikke hva jeg hadde gjort foruten. Det er alt jeg veit og kan og det er min identitet.

Bowie-homage
Ian Hunters siste studio-album, “Fingers Crossed” med hans glimrende The Rant Band inneholder 10 selvskrevne låter inkludert hans homage til vennen David Bowie “Dandy», er spilt inn i berømte HOBO Studios in New Jersey, der rocken sitter tjukt i vegga.
Lørdag får du sikkert den med dedikasjon i Tveitoparken. Be there!


 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia