fbpx

Rjukan ønsker Snømannen velkommen!

Radio Rjukan19. februar 20165min
snomannen-torg-3_a973

I god tid før Universal Studios og deres samarbeidspartnere, med skuespillere og filmteam ankommer Rjukan, har Snømannen tatt ""plass på Rjukan torg til ære for gjestene.
Filmingen i Tinn finner sted fra 1.-14. mars, selv om en del forberedelser allerede har funnet sted, også filming av oversiktsbilder, natur og droneopptak fra lufta.

Idéen til å plassere en kopi av en gigantisk snømann på Rjukan torg kom fra Andre Trondsen, under et møte i forberedelsene til det som skjer. Og på Rjukan gjør man noe spesielt ut av ting, og vet å ønske sine gjester velkommen. Og siden Rjukan torg ikke er en lokasjon for selve filmingen, skal snømannen få lov å pryde torget mens innspillingen foregår.

""Trekkene fra bok-omslaget til snømannen er lett gjenkjennelig, så ingen er i tvil om at snømannen-produksjonen "kommer hjem" når den ankommer Rjukan og Tinn, etter at produksjonen er filmet ferdig i Oslo og Bergen.

Nord for Bergensområdet har blant annet Atlanterhavsveien vært en lokasjon som Harry Hole beveger seg i jakten på snømannen-morderen. I Tinn er filmings-lokasjonene etterhvert blitt kjent.""
Vemorktoppen og rørgata ved Norsk Industriarbeidermuseum, Tinnsjøen ved Mårvikmogen og Krossobanen er noen av stedene filmingen skal foregå.
Men Hollywood-produksjonen blir også godt synlig i byen, da teamene skal bo og spise her, og kanskje det blir en og annen mulighet til å møte skuespillere som Michael Fassbender eller James D'Arcy på pub i by'n under innspillingen?

Det er fortsatt mange minne retter da Hollywood inntok byen for mer enn 59 år siden, for å lage den gigantiske produksjonen """Heroes of Telemark". Den gang var det nesten for mye av det gode, med et filmteam som fullstendig dominerte bybildet, og med kirkebrann og Hollywood-romanser med lokalbefolkning som resultat. Det blir nok en litt annerledes runde denne gang, men Tinn slår som vanlig på stortromma i gjestfrihet, og byr på litt ekstra.

Snømannen-produksjonen vil legge igjen rundt 190 millioner kroner i Norge, og har søkt om hele filminsentivpotten på 45 millioner som er satt av for 2016.
Produksjonen har fått stor oppmerksomhet fordi filmen er den første som har satt igang med mulighet om incentiver for å legg eproduksjonen til Norge.
Filmingen foregår i Norge, mens etterarbeidet vil i stor grad foregå i Hollywood.

Linker:
Snømannen på verden største filmdatabase imdb
 

 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia