fbpx

Over 2000 med på Snømannen-filmen

Radio Rjukan18. januar 201614min
fassbender-i-norge_3c35

Sakte men sikkert slippes ting om innspillingen som har vært svært hemmeligholdt inntil nå, med unntak av tre hovedrolleinnehavere.
Filminnspillingen av Snømannen er den største som har funnet sted på norsk jord. Universal Studios og deres samarbeidspartner Working Title Productions har ikke spart på noe når den første Jo Nesbø-filmatiseringen av Harry Hole finner sted. Ikke nok med at 150 profesjonelle filmfolk er involvert, hvorav 80 fra Norge. Det er også tidenes største statistopplegg med over 1700 statister, og mange innleide tjenester er bare noe av det som denne enorme produksjonen innebærer. 

Hittil har det vært mye hemmelighold rundt den store produksjonen, og nesten ingenting annet enn de tre hovedrolleinnehaverne er offentliggjort. Det spesielle her er at endel av denne infoen har kommet via amerikanske nettsteder. Nå vil mye info skje gjennom norske medier i tida som kommer.

Hovedrolleinnehaver Michael Fassbender er allerede på plass i Oslo. Og allerede idag går han inn i sin nye rolle han sin rolle – på jobb som «Harry Hole».
Tror du Fassbender er et rart valg, tar du feil. IFassbender er en av verdens best betaklte skuespiller om dagen.
De som mener å ha greie på det, mener at Fassbender er det perfekte valg som Harry Hole – En ensom ulv som er glimrende politidetektiv, men som sliter med alkoholisme og sine egne demoner.

Boken om «Snømannen» er den syvende om Harry Hole, der han finner fellestrekk i gamle forsvinningssaker – gifte kvinner har forsvunnet samme dag som årets første snø har falt. Og Hole blir selv en del av saken når han mottar et anonymt brev underskrevet «Snømannen». Boken har solgt vanvittige 28 millioner på verdensbasis og 550 000 i Norge, ifølge NRK.

Med et filmcrew på rundt 150 stykker og 1700 statister, kommer innbyggerne i både Oslo, Bergen og på Rjukan til å merke at Snømannen blir til film. Intet mindre enn en fredag den 13. har filmen premiere i USA og i Norge, 13. oktober 2017. 

Michael Fassbender, alias Harry Hole de neste 3-4 månedene, kom til Oslo i helgen, og denne mandagen starter sirkuset som er største filminnspilling i Norge noensinne. Over 2000 er involvert, og av dem er 1700 statister. Sakte men sikkert slippes ting om innspillingen som har vært svært hemmeligholdt inntil nå, med unntak av tre hovedrolleinnehavere.

""Michael Fassbender kom til Oslo fredag.
I helgen dukket det første fanbildet opp på hans personlige Instagram og facebookside. (Bildet t.h.)
Dagen før han kom til hovedstaden fikk han vite at han er Oscar-nominert for beste mannlige hovedrolle for innsatsen han gjorde i rollen som Steve Jobs i filmen med samme navn, en film som etter alt å dømme får premiere på Rjukan mens Fassbender er på Rjukan. Det er jo lov å håpe at man får se mann på kino, kanskje en invitasjon til mannen er på plass fredag 4. mars? 
Det er hans andre Oscar-nominasjon, i 2013 var han nominert for beste mannlige birolle i "12 years a slave".

Den populære skuespilleren har en tett timeplan: Dagen før han kom til Oslo, avsluttet han innspillingen til den kommende filmen "Assassin’s Creed", basert på den kjentw videospillserien. Det er stilt spørsmpål ved om Fassbender er villig til å binbde seg for flere Harry Hole-filmer i åra som kommer. Han har vøært altfor populær til å være føljetong-skuespiller hiottil i denne bransjen.
Det første bildet av Fassbender i Oslo ble lagt ut på SachaSlengesols instagram-konto, der skuespilleren kjøpte hasker og lue for bruk i den kalde Oslo-vinteren. 


Suksess med den første filmen er nok avgjørende. Oktober er en av de svakere månedene å sende ut premierefilm i, i USA, noe som gjør at konkurransen ikke nødvendigvis er allverden i 2017.

På rollelisten står også skuespillerinnen Rebecca Ferguson. Hun skal spille Katrine Bratt, en ung politibetjent fra Bergen, som får en svært sentral rolle i filmen. Ferguson er kanskje mest kjent for å ha spilt i "Mission: Impossible – Rogue Nation" nå i 2015, og er en av de hotteste som kan bookes etter det.

Charlotte Gainsbourg, sist sett i Wim Wenders "Every Thing Will Be Fine", med norsk manus, har også en stor rolle i filmen.
Denne filmen er foreløpig ikke satt opp på Rjukan kino. den hadde premiere 25. november.
Hun er satt i rollen som Harry Holes ekskjæreste, Rakel.

Regissøren er svenske Tomas Alfredson, kjent for "La den rette komme inn" og filmatiseringen John Le Carrés "Tinker Tailor Solider Spy". disse filmene ksan gi et lite bilde av hvordan fuilmen blir seende ut visuelt, tror mange.

Forfatter og medmanusforfatter Jo Nesbø er ifølge NRK bortreist på ferie i begynnelsen av innspillingsperioden, og det er manusforfatteren Matthew Michael Carnahan som har skrevet filmmanuset til Snømannen, som følger filmen inn i prosduksjon.

Innspillingssteder i Oslo, Bergen og på Rjukan begynner også på piple fram.
På Rjukan er det snakk om Ferge- og Rjukanbanens området på Mæl og Krossobanen i tillegg til to andre ikke bekreftede steder.
På Notodden skal det skytes scener på Notodden lufthavn.
I Oslo skal det spilles inn en større scene i Oslo rådhus og det inkluderer rådhushallen. Det skal også gjøres opptak til filmen i Holmenkollen, Ekebergåsen og på Harry Holes stamplass "Schrøder" på St. Hanshaugen i Oslo, og hos NRK på Marienlyst, ifølge NRK
Restauranten "Schøder"å St. Hanshaugen er en gjenganger i romanserien om Harry Hole, og får selvfølgelig en rolle i filmen, iføkge NRK.

I Bergen er det ikke røpet noen innspillingssteder ennå, men tipper et oversiktibilde fra Føyen over byen gir lave odds.

Omtrent alle fagsjefene er utenlandske, mens alle i crewet rundt den enkelte fagsjefen er norske.
Et stort antall statister skal medvirke i filmen. I alt er det 1700 statister. På det meste skal 300 statister være med i én og samme scene.

I flere år har norsk filmbransje siklet etter å få innspillingen av Jo Nesbøs roman «Snømannen» til Norge. Filmselskapet Universal er blitt møtt med både penger og velvilje fra offisielt hold her hjemme.

I mai fikk Norge en såkalt insentivordning for filmbransjen. Det innebærer at norske myndigheter tar en del av regninga og tilbakebetaler noe av produksjonskostnadene til en filmproduksjon. Ordningen gir produksjonsselskaper tilbake 25 prosent av innspillingskostnadene påløpt i Norge.
Myndighetene har satt av 45 millioner til ordningen, men det er fremdeles uklart om "Snømannen" får hele potten. Det er også ukjent hvor stort budsjettet til «Snømannen»-filmen er.

Utover de 1,5 millionene som Oslo kommune har bidratt med, så ha Tinn næringsfond bevilget 200 000 kroner til innspillingen av "Snømannen". Telemark fylkeskommune er inne med 200 000 kroner, mens Telemark utviklingsfond spytter inn 400 000 kroner.

Oslo kommune er i likhet med Tinn og Bergen på tilbuddsiden. Kommunen har i flere henvendelser til produksjonsselskapet Working Title og filmselskapet Universal understreket hvordan de kan være til hjelp under innspillingen, melder NRK.
Kommunen har tilbudt parkeringsplasser, oppbevaringsplass i varehus, hotellrom med prisavslag, transport og muligheten for å sperre av områder under produksjonen.

Kort sagt – alle i Norge og Hollywood vil at dette skal bli en suksess!

Mer om Snømannen
Mer fra NRK.no (sak som oppdateres med nytt.) 

Tidligere saker på Radio Rjukan.no
Snømannen tidenes største i Norge 
Snømannen-filmen har fått premieredato
Snømannen-filming på Rjukan bekreftet

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia