fbpx

Lesekonkurranse på biblioteket i desember

Radio Rjukan2. desember 20203min
biblio

Fra 1. til 19. desember arrangerer Rjukan bibliotek til en julekonkurranse, der de som trekkes ut vinner gavekort hos Køhn Bok og Papir.
– Vi tenkte å sette litt fokus på lesingen, og alle som låner minst tre bøker på biblioteket fra 1. til 19. desember deltar i konkurransen, forteller biblioteksjef Tine Kaae Andersen, som har tatt turen opp i bokhandlene for å rigge klar til konkurransen som også er synlig der.
– Da er du automatisk med, og det er både for barn og voksne, sier Kaae Andersen.

Betyr det noe om du leser lite eller mye?
– Nei, men hver gang du har lånt tre bøker registreres ditt navn, så du kan delta med flere «lodd» forteller biblioteksjefen, som ikke vil kontrollere om bøkene blir lest.
– Haha, nei det klarer vi ikke å kontrollere, men vi håper jo at lån fører til lesning. Etter 19. desember trekker vi de heldige vinnerne, som får beskjed et par dager etterpå, slik at konkurransen er ferdig til jul.
– Hvorfor denne konkurransen?
– Det er for å skape litt oppmerksomhet om biblioteket. Og når litteraturfestivalen ble avlyst slik det også er blitt med de andre planlagte arrangementene vi skulle ha på biblioteket, så følte vi at måtte finne på noe alternativt. Da tenkte vi, OK, da får vi gjøre noe som skaper litt aktivitet og glede å andre måter, ikke minst å finne på noe gøy til jul, sier Kaae Andersen.
Og så husker man vel å bruke biblioteket!?
– Ja, det er jo det som er det gamle slagordet til biblioteket!
Og bokhandelen synes det er morsomt å være med på.
– Ja, vi setter veldig pris på det samarbeidet vi har med biblioteket, og vi har jo også vært med som samarbeidspartner på litteraturfestivalene, og det var trist det ble avlyst i år, sier Hanne Merethe Persson.
– Det har vært kjempegøy, og vi setter veldig pris på samarbeidet, så dette var det klart at vi ville være med på dette også. Vinnerne av gavekortene kan selv velge hva som helst her i butikken, og er de noe som koster litt ekstra kan de bare betale mellomlegget. Vi har jo fylt opp med litt av hvert før jul, sier Persson.
– Da håper vi på kø på biblioteket – men med minst en meters avstand, ler biblioteksjefen

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia