fbpx

De nominerte til Takk og Pris fredag

Radio Rjukan2. desember 20205min
takkogpris2019

Fredag 4. desember er det klart for den nye tradisjonen prisutdelingen Takk og Pris, om enn i år for et begrenset publikum. men her er de som er nominert.Prisutdelingen Takk og Pris arrangeres for andre gang i år. Før det har utdeling av Tinn kommunes fire ærespriser foregått relativt stille og nesten i det skjulte.
– Verken de nominerte eller de verdige vinnere har fått den publisitet og heder som jeg meiner de burde fått. Dette ønsket kulturkontoret å gjøre noe med. Derfor organiserte og planla vi en prisutdelingsgalla for første gang i fjor. Og når en først skulle dele ut kommunens fire ærespriser så ble også andre lokale utmerkelser invitert med til en felles prisutdelingsgalla, sier kultursjef Marit Kvitne. Nå har hun og kulturkontoret jobbet fra, årets arrangement i lys av korona-pandemien. Det blir arrangment i kinoen, men det er få billetter til overs for publikum, naturligvis. Skal du være med må du være kjapp på avtrekkeren.
– Pga. coronatiltak så har vi begrenset med sitteplasser så her blir det første mann til mølla. Billettene kan kjøpes på rjukan kino sin hjemmeside på nett. Alle smitteverntiltak er tatt høyde for og arrangementet er helt innafor nasjonale helsemyndigheters anbefalinger for arrangementer i fastmonterte seter. Så vi oppfordrer alle til å ta hensyn til hverandre, holde god avstand, god håndhygiene og bli hjemme om en føler seg syk.

Den første Takk og Pris gikk av stabelen 22. november ifjor.
I tillegg til å være en prisutdelingsgalla er Takk og Pris også kommunens markering av FNs internasjonale dag for frivillighet, sier Kvitne.
I tillegg til kommunens kultur- byggeskikk-dialekt og frivillighetspris skal det i år deles priser fra Sam Eydes idrettsfond, Carnegies heltefond og Rjukan Lions hederspris. Av alle forslag på kandidater som ble sendt inn til kommunens fire ærespriser, har kultur og oppvekstutvalget som er jury, vurdert og stemt frem de tre som går videre til finalen i de ulike æresprisene og alle de nominerte blir invitert til arrangementet, men ingen vet hvem som har vunnet før på selve utdelingen. Bare å bli nominert er en heder i seg selv. Alle de nominerte har fått tilsendt invitasjon.

– Pga. alle begrensningene så må vi dessverre i år kutte ut felles mingling med kanapéer og drikke før arrangementet starter og etterfest på Kinokafeen som vi hadde i fjor. Men jeg kan love at det blir et fantastisk show fra scenen med prisutdelinger i rene oscartradisjon og underholdning med både dans og musikk. Og det blir også premiere for et helt nytt lokalt band «Heroes of Telemark» og vi har fått med oss i år som i fjor Kamerina kulturverksted som gjør en fantastisk jobb med alt det tekniske. Så dette blir spennende og vi gleder oss veldig til årets Takk og Pris – alle vi på kulturenheten, sier Kvitne.

De nominerte

Tinn kommunes Dialektpris:
Ruth Nielsen – Per Espeland – Ole Grov

Tinn kommunes Byggeskikkpris:
Sam Eydes gt 224 – Sam Eydes gt 183 – Mannheimen

Tinn kommunes Frivilligpris:
Robin Asdal – Rjukan og Tinn Røde Kors – Tinnløypa

Kulturprisen:
Olle Johnny Lande – Jørn Lande – Tor Nicolaysen

I tillegg deler man i år ut Lions Rjukans Hederspris og Sam Eydes Idrettsfond, i tillegg til at det blir utdeling fra Carnegies Helefond på arrangementet.

Se bildegalleri fra Takk & Pris i 2019 (RA)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia