fbpx

Jo Nesbø selv med Snømannen-rolle

Radio Rjukan27. april 20164min
jo-nesboe-fikk-rivertonklubbens-aerespris_851d

Multikunstner Jo Nesbø er ikke bare kjent som forfatter, men også låtskriver, musuiker, artist og kunstner. I 2017 debuterer han også som filmskuespiller i Hollywood-produiksjonen "The Snowman". 
I hollywoodfilmen «Snømannen», som får premiere 13. oktober neste år, dukker han opp i en scene, sammen med hovedrolleinnehaveren Michael Fassbender. Rollen skal han ha fått noe tilfeldig, da han besøkte filmsettet i Oslo i februar, skriver VG.

– Jeg spiller mot Michael Fassbender i en rolle hvor jeg har fått utdelt en pitbull-lignende hund, som jeg sto og holdt, sier Nesbø til VG, men legger til at han befinner seg «sannsynligvis helt ute i kanten av bildet, bak en dør», i kanskje tre sekunder.

– Det var utrolig mye venting for å kunne spille inn de tre sekundene. Jeg og denne hunden, som jeg tror var en pitbullterrier, rakk å utvikle et nært og godt forhold i løpet av dagen, forteller han.

«Snømannen» er nå ferdig innspilt, og i postproduksjon etter å ha gjort opptak i Oslo, i Bergen og på Rjukan. Nesbø er en av hele 1700 statister som har vært i sving under innspillingen. 

Nesbø er ikke den eneste forfatteren som har gjort såkalte cameo-opptredener i filmatiseringer av egne bøker. Observante tv-seere fikk kanskje med seg John le Carré som restaurantgjest i miniserien «The Night Manager», som gikk på TV 2 i påsken. Han dukker også opp i filmen «Tinker, tailor, soldier, spy». Stephen King har vært statist i mange av sine filmer, mens John Irving spilte wrestler i filmen «The World According to Garp». Hunter S. Thompson dukker opp på en nattklubb i «Frykt og avsky i Las Vegas», mens Irvine Welsh spiller en mer «ordentlig» rolle som dopdealeren Mikey Forrester i «Trainspotting»., skriver Dagbladet i sakens anledning.

Linker:
Mer i VG
Mer om saken hos Dagbladet 

Tags:
#TheSnowman #Snømannen @Rjukan

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia