fbpx

Den norske filmhøsten igang

Radio Rjukan28. august 20167min
lovekvinnen_8dfb

Søndag var premieredag på Rjukan kino for "Løvekvinnen" som er basert på romanen ved samme navn av en av Norges store internasjonale forfattere, Erik Fosnes Hansen. Neste forestilling er tirsdag.
Boka er fra 2006 og har solgt mer i utlandet enn i Norge, noe som forfatteren har vent seg til etter gigantsukessen "Salme ved reisens slutt" som omhandlet Titanics forlis. Det er endel år siden løvekvinnen kom, men den er uansett en interessant sann historie.

Her kommer dens trailer, samt trailere til de andre norske premierefilmene i høst. De fleste av dem må betegnes som interessante og publikumstekkende, og kommer på Rjukan kino.

Neste norske storfilm ut er fredagens premiere "Cave" av Norges mest produkive regissør om dagen, Henrik Martin og Oskar Dalsbakken. Det er en eventyr-thriller i norsk natur. Premiere i Norge, og på Rjukan kino, 2. september.

Deretter er det klart for dokumentaren om Magnus Karlsen. Premiere samme helg, men premierevisning på Rjukan Kino blir søndag 4. september. Den er allerede en formidabel norsk filmsuksess i iutlandet, og solgt til rekordmange land.

"Rosemari" av Sara Johnsen, som er Norges ubestridelig største kvinnelige regissør for tida, og kvinnen bak de glimrende "Vinterkyss", "Upperdog" og "Uskyld" har norsk premiere 9. september. Nå skal den opp i konkurranse med svært mange andre norske filmer som kommer i september. men det er lov å håpe. Men her er uansett traileren.

Den nye Gråtassfilmen "Gråtass – Gir gass" blir garantert suksess blant de mindre. Premiere 9. september.

16. september kommer familie og ungdomsfilmen "Gilberts grusomme hevn", som har premiere 16. september.
Den blir skikkelig kul for målgruppa. Regi: Det ubeskrevne bladet Hanne Larsen.

23. september er det klart for en film som nok vil bli svært gody besøkt, Kongens nei, om da tyskerne tok Norge, og kongen nektet å bli sittende stille. Mesterregissør Erik Poppe, som vi husker fra glimrende "DeUskyldige", "Tusen ganger god natt", "Hawaii, Oslo", og "Schpaa" har sannsynligvis laget en viktig norsk film. Det stilles store forventninger til denne filmen.

I tillegg er det sagt at "Kvar song ei soge" av Aslaug Vaa vil få september-premiere på kino, men det er ennå iklke avgjort. Den har uansett hatt førpremiere i forbindelse med Rjukan Rockfestival.

7.oktober har dokumentaren "Med hjertet i dansen" preiere. Usikkert om den kommer på Rjukan kino, men her er uansett traileren:

Men 12. oktober kommer det som fort kan bli årets norske kinosuksess, "Børning 2" som foregår på vinterføre. Den første ble en gigantsuksess.

21. oktober kommer interessant "Barneranerne". En dokumentar om Noah, som er 15 år og bor i Groruddalen. En dag blir han arrestert og tiltalt for medvirkning til fire grove ran av barn. Straffen blir å flytte fra barndomsvennene sine og starte et nytt liv i Bærum.

I november kommer "Snekker Andersen og julenissen". Det er den siste av høstens norske filmer som har en trailer klar. Denne er bare en teaser-trailer.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia