fbpx

Dagkino med Margrete I-filmen

Radio Rjukan24. mars 20223min
IMG_7303

Kinosjef Robert Jenbergsen og Frivilligsentralens Åshild Langeland håper det blir mye folk på Rjukan kino fredag, selv om det er midt på dagen. For det er klart for en ny «voksenkino» i regi av kinoen og frivilligsentralen.

– Vi har valgt å sette opp «Margrete den første», som er en virkelig stor og flott film, som starter på Hardangervidda, og som tar deg med til 1400-tallet, da Norden var samlet til ett rike – den såkalte Kalmarunionen, og der Dronning Margrete regjerte, forteller Jenbergsen.

– Det er storslått, og med skuespillere fra alle de nordiske landene, og en virkelig imponerende og spennende film.

– Du må få med at alle bør komme litt tidlig. Fra klokka 12 steker vi vafler her på kinokaféen, en time før kinoforestillingen begynner, så alle er hjertelig velkomne, sier Åshild Langeland som selv svinger seg bak vaffeljernet.

– Må man kjøpe billetter på forhånd?

– Nei, det må du ikke. Du kan gjøre det om du vil, men det er slett ikke nødvendig. de kan kjøpes i billettkiosken som vanlig, sier Jenbergsen.

– Filmen om Margrete som samlet Norden til ett rike noen tiår etter svartedauden går rett i Foreningen Nordens hjerte. Hun er en slags helt for oss som jobber for tett samarbeid mellom alle de nordiske nasjoner og for nordisk mellommenneskelig forståelse, sier Eriksen.

Filmen er et påkostet spennende historisk kostymedrama som forteller om den mektige danske dronningen som den nåværende danske dronningen Margrete II er oppkalt etter.

Dronning Margrete kom på tronen som ung, og klarte å samle hele Norden til ett rike under den såkalte Kalmarunionen. Filmen ble en stor suksess i Danmark, med premiere der 16. september. I Norge skulle den hatt premiere på høsten, men filmen ble utsatt to ganger før den nå er klar for kino.

undefined

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia