fbpx

Arrangementer i kø i Sommer-Tinn

Radio Rjukan24. mars 20229min
Rjukan by - Foto: Eystein M. Andersen

Våren begynner å nærme seg, og vi ser konturene av tidenes festivalsommer i Tinn. Aldri har det vært planlagt flere arrangementer og flere arrangementsdager i Tinn enn det som er planen for sommeren 2022.

Mest ekstrem er juni og august, som er dekket med arrangementer, men vi har laget en oversikt, slik at du bare kan krysse av i kalenderen. Det er helga 13.-14. august som er ekstremhelga i Tinn i sommer med intet mindre enn både VM i fluefiske, Rjukantreffet på Sandven og Lions jubileum og loppemarked. Gaustadagen 2022 er ikke bestemt, men følger den vanlig opplegg som før korona, blir det lørdag 13. august, selv om det er den helga det skjer mest i Tinn. Med mindre de finner ut at den bør flyttes i år?

Her er lista fra 1. april til 1. helga i september. Er det noe vi har glemt eller ikke fått vite om, så ta kontakt, så lista blir oppdatert snarest mulig, selv om det viktigste er å gi beskjed til vitirjukans Hva skjer?-side.

Arrangementene

Det legges nok opp til torg-lørdager på Rjukan i juli også i år, slik de har vært de siste to årene, med veteranbiler tilstede, selv om det ennå ikke er bekreftet. Påskehelga i Gaustaområdet blir svært aktiv, så det er verdt et egest oppslag når vi nærmer oss. Detaljer er ikek klare.

1.-2. april Solfesten 2022
Tjuvstarten skjer som vanlig med Solfesten på Rjukan, der det blir karnevalsopptog, auksjon, torgfest, party og i år med gratisarrangemnet på Rjukan Torg som får besøk av Solprisvinner Else Kåss Furuseth. Og E-76 spiller på Onkl Sam!

1., 2., 8., 9. april Solfestcabareten «frem fra Glemselen»

Det blir revy likevel. 3 av Rallar’n-gutta fortsetter i Eftf. & Co med rekrutt og lover mye løye og moro i 5. etg. på Rjukan Hotell. Billetter i salg på Turistkontoret fra mandag. Ekstradager kan bli satt opp.

12. april Trappeløp i Gaustatoppen
Gaustabanen gjentar suksessen etter testløpet i mars og inviterer til nytt trappeløp inne langs Gaustabanen, men vær obs på at det er et begrenset antall plasser.

21. mai Fotspor 2022
Fotspor – En kulturell vandring i Verdensarven er tilbake på ettermiddagen lørdag 21. mai med et blåtur-opplegg som ennå ikke er ferdig planlagt.

24.-29. mai Tour of Norway
Årlig turritt på landeveissykkel som i år har 3. etappe torsdag 27. mai fra Gol over Imingfjell til Stavsro/Gaustatoppen, 175,7 km, og dermed fredagen opp Svineroi til Stavsro. Etappen slutter 1170 meter over havet.

27.-28. mai Tinnsjøtreffet 2022
Jammen gjør ikke Tinnsjøtreffet Comeback etter fem års pause. Nye eiere og drivere inviterer på nytt veteranmiljøet for lastebiler og andre kjøretøy til Tinnsjø Camping og fest rundt kroa.

2.-6. juni VM i Veteranlandslagsfotball
Rjukan er vert for intet mindre enn VM i fotball for krigsveteraner over fem dager, med krigsveteraner fra hele Europa, der Norges trener er ingen ringere enn Øivind Tangstad.

11. juni Tinn Gospels Jubileumskonsert
Tinn gospel er godt i gang med øvingene til det som er deres største arrangement hittil, når de arrangerer 15.års (minus 2 koronaår) jubileumskonsert på Atrå samfunnshus.

11. juni Viking Challenge
Gaustatoppen utfordrer igjen til Norges flotteste motbakkeløp etter to års korona-pause, der flere hundre i alle aldre løper det som sannsynligvis er Norges flotteste bakkeløp fra Rjukan stadion og opp på Gaustatoppen.

17.-19. juni Åpning av Tungtvannskjelleren på Vemork
Selve åpningen lørdag 18. juni er en nasjonal begivenhet, men det blir tre dager med åpningsfest for det Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork egentlig alltid har manglet.

22.-26. juni Landskappleiken 2022
For første gang er det klart for Landskappleik i Tinn, og den finner sted på Rjukan, med base i øvre del av sentrum og Næringsparken, med hovedarenaer Rjukanhuset og Saaheimhallen. Det ventes 5.000-7.000 besøkende til by’n de dagene.

11.-17. juli Rjukan Matfestival 2022
Etter vågal oppstart med fire dager i koronaåret 2021, er en ny og utvidet Matfestival klar for syv dagers matfestival midt i juli – midt i byen på Rjukan torg – de lover konserter og moro, og verver nå frivillige.

20.-23. juli Marispelet ved Rjukanfossen 2022
Etter to års pause er Marispelet tilbake med helt ny forestilling, med utvidet publikumskapasitet, og sterkt forbedrede publikumsfasiliteter, o som vanlig avtale om slipp av Rjukanfossen.

6. august Zalaris Norseman Xtreme Triathlon 2022
En av verdens tøffeste triatlon-kokurranser er tilbake med start i Eidfjord og målgang på Gaustatoppen, der man inviteres til å heie løperne sterke på veien gjennom Tinn.

10.-14. august VM i Fluefiske
Det sjette VM i Flycasting finner sted ved Kvitåvatn på Gaustablikk i regi av Norges Castingforbund og relativt nystartede Rjukan og Tinn Fluefiskerklubb.

12.-14. august Rjukantreffet på Sandven
Etter flere år brakk har Norges eldste MC-klubb besluttet å dra igang igjen Rjukantreffet på Sandven med camp som går over tre dager i midten av august.

13.-14. august Lions Jubileums Loppemarked
Rjukan Lions Clubs loppemarked er tilbake med det de håper er tidenes loppis etter to års koronapause og samtidig feirer 50-årsjubileum for rjukanklubben, i og rundt ballonghallen på Granli. Lions vil ta imot lopper helt i starten på juni, og så igjen fra 1. august.

19.-20. august Kamerinafestivalen 2022
Planleggingen er i full gang for ny festival, som vanlig den 3. helga i august, når programmet er klart offentliggjør man årets fire festivalband som skal lage fest på Kamerina Kulturverksted i Hovin.

26.-27. august Rjukan Trubadurfestival 2022
For andre gang vil Rjukan Trubadurfestival bli arrangert i stortelt på Rjukan torg, og årets headlinerne Sol Heilo og Heine Totland Trio, og som vanlig i samarbeid med Bilens dag.

27. august Bilens Dag på Rjukan 2022
Bilens dag med tidenes samling av nye elbiler, og et forhåpentligvis rekordstort veteranbiltreff skjer den siste lørdagen i august, den siste. Gratis bevertning for de som stiller med veterankjøretøy! Det forligger også en idé om et tungtvannsløp.

28. august Pilegrimsvandring mellom De Kvite Kyrkjer
Pilegrimsfellesskapet Kvite Kyrkjer i Tinn inviterer til det som nå er blitt en årlig ny runde på pilegrimsvandringen mellom de kvite kyrkjer rundt Tinnsjøen.

2.-4. september Kjerringsveiven 2022
Også med comeback etter to års pause, Kjerringsveiven, som alltid under normale tilstander går den første helga i september. Men det er mye liv og røre allerde fra fredag.

Det er sikkert mer vi ikke har fått med oss, men ale som arrangerer bør ta kontakt med visitRjukan for å bli med på hve Skjer-kalenderen. (https://www.visitrjukan.com/hva-skjer).

Det hører med til historien at disse arrangementene er avlyst eller pauset før Norge ble koronaåpnet igjen:
NM i Snøvolleyball som skulle gått på Gausta skisenter 9.-11. april. Er tilbake 13.-16. april 2023.
TelemarkHeltens HelteRitt 2022 er avlyst, et helteritt 2023 blir besluttet i oktober, mens det skal tas stilling om det skal være HelteLøp i september i løpet av våren.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia