fbpx

Årets Solprisvinner er Truls Svendsen

Radio Rjukan12. mars 20205min

– Solfesten på Rjukan har gleden av å meddele at Truls Svendsen er tildelt Solprisen 2020, sa Øystein Haugan på pressekonferansen torsdag.
Solprisen er innstiftet av Solfesten på Rjukan, og den skal gå til personer som ”gjennom sitt virke og sin væremåte har vært med på å spre sol og glede til det norske folk.”
Det er fylkespolitikerne i Telemark som ut fra en nominert liste og på individuelt grunnlag velger Solprisvinneren.

«Truls Svendsen har i mange år spredd sol og glede i den norske TV-ruta, nå også fra scenen med forestillingen Æ til Å på Latter. Lite ante han hva slags konsekvenser hans håndsopprekning som student på BI skulle få. Harald Rønneberg kom inn i klasserommet og spurte om noen hadde lyst til å være med på litt moro, og førstemann som rakk opp handa var Truls. Fra det øyeblikk mista kanskje Norge en god finansmann, men vi fikk til gjengjeld en trivelig humorist som hele Norge er blitt glad i. God og rund og trivelig, alltid blid og med en smittende latter. En fyr som til og med greier å få fram myke sider hos superkokken Hellstrøm. Truls har vært kretsmester i fotball og Norgesmester i bowling, men vi blei allikevel imponert da han gikk over Grønlandsisen med Cecilie Skog som «Tjukken og Lillemor». Hele Norge husker Truls på rød løper skåle «Dry Martini» med alle før premieren på en James Bond film. Han blei på godt norsk «drita», folket elska det, og hele stuntet blei kåra til Årets TV-øyeblikk. Truls er dyktig og morsom, Truls er en mann av folket, og folket liker han. Derfor får han Solprisen»

– Gratulerer, Truls Svendsen!
– Tusen takk. Herregud sånn stas! jeg må innrømme jeg kjenner til prisen fra da Thomas Numme og Harald Rønneberg vant den, så det er skikkelig stas. Jeg har forstått at det er mange som kommer og at det er en skikkelig fest, sier Svendsen.
– Tenk få lov å stå på den lista der, og være i det selskapet. Det er jo en stor ære!

Truls Svendsen har kommet i godt selskap med tidligere Solprisvinnere som:
Lillebjørn Nilsen, Erling Stordal, Arve Tellefsen, Yngvar Numme, Dissimilis,
Arthur ”Oluf” Arntzen, Alf Tande-Pedersen, Aud Schønemann,
Hege Schøyen/Øyvind Blunch, Erik Bye, Kjell Aukrust, Nils Arne Eggen,
Anne Cath. Vestly, Odd Børretzen, Wenche Foss, Arne Hjeltnes, Halvdan Sivertsen,
Sven Nordin, Wenche Myhre, Åge Aleksandersen, Trond Kirkvaag, Øystein Sunde, Jo Nesbø, Jahn Teigen, Else Lystad, Damelandslaget i håndball, Ingrid Bjørnov, Ole Paus, Ole Einar Bjørndalen, Jan Eggum, Anne Marit Jacobsen, Thomas Numme/Harald Rønneberg & Tor Erik Gunstrøm.

Prisvinneren kommer til Rjukan lørdag 6.juni for å delta på Solfesten.
Da vil han også besøke Vemork og få fortalt Verdensarvhistorien og Tungtvannshistorien.
Selve prisoverrekkelsen finner sted på Solfestens utescene på Rjukan torg
lørdag 6.juni ca. kl. 16.00.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia