fbpx

Årets påskekrim

Radio Rjukan15. mars 20242min
dødemenngaar

«Døde menn går på ski» er basert på Knut Nærums bestselger fra 2002. En narsissistisk milliardær samler en løgnaktig gjeng bestående av en mislykket forfatter, en mannssjåvinistisk psykiater, en psykotisk sladderjournalist og en kokain-sniffende Barne-TV-profil til en hjemsøkt hytte for å feire påsken. Men det som begynner som en spennende detektivlek blir brått en farlig realitet når en av dem blir funnet halshugget på umulig vis. Fanget av en snøstorm blir de tvunget til å konfrontere hverandres mørke hemmeligheter og forsøke å avsløre morderen blant dem.

Døde menn går på ski regnes som en hyllest til André Bjerke samtidig som romanen er en parodi på de gamle krimromanene, og har vært en storselger i flere år. Knut Nærum har vært på Rjukan flere ganger, og har sendt en egen hilsen til alle i Tinn, som er blitt publisert av Rjukan kino!

Regien er ved langfilmdebutantene Ruben Anda og Daniel Anda. Regissørtvillingene var bare 16 år gamle da de begynte med planene om filmatiseringen av Knut Nærums klassiker. Filminnspillingen begynte under korona-pandemien, og har brukt lang tid på å komme på kino. Nå er de 23 år. De hadde tidligere laget kortfilmer, og tok for sju år siden sjansen på å sende en e-post til Nærum.

Men de fikk stadig med flere kjente skuespillere. I rollene møter du: Trim Balaj, Per Christian Ellefsen, Eivind Sander, Helene Eidsvåg, Nikis Theofilakis, Ingar Helge Gimle, Mads Sjøgård Pettersen og Anne Krigsvoll. Du møter også Sjur Vatne Brean, hovedrolleinnehaver i Kjakan-filmen og Marispel-skuespiller Stig Henrik Hoff er med og Knut Nærum debuterer som filmskuespiller i filmen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia