fbpx

Samler inn til Ukraina

Radio Rjukan17. mars 20243min
lions innsamling

Rjukan Lions Clubs tøyinnsamling til det krigsrammede Ukraina fortsetter med uforminsket styrke, og tirsdag gikk et fullt hengerlass med klær samt et par generatorer ned til foreningens klubb i Holmestrand som i mer enn ti år har hatt leveringslinje til Ukraina. Den russiske invasjonen av Krim skjedde for ti år siden og 22. februar er det to år siden Russlands fullskalainvasjon av Ukraina startet. Behovet er skrikende.

– Jeg tipper det er en del som kan rydde ut litt ekstra vinterklær nå som vinteren er på hell her, sier John Ausland i den lokale foreningen. Hver søndag ettermiddag tar han imot klær fra tinndøler ved Ballonghallen på Granli fra folk som har ryddet i skap og hyller.

Blant de som kom søndag var Reidun Grønskei og Jan Olaf Opsahl som slett ikke så bortifra at det var enda mer å rydde ut av klær i en ny runde en annen søndag.

– Det er veldig flott at dere gjør denne jobben, sier Reidun Grønskei som hadde pakket tøyet behørig inn i sakker. Det hadde også Jan Olaf Opsahl.

– Vi kommer nok til å fortsette hver søndag framover, også utover våren. Det er faktisk ikke bare vinterklær som trengs. De som må flykte fra hus og hjem som bombes trenger alt mulig av klær, så det blir nok til at vi fortsetter. Det er bare flere og flere som rammes, konstaterer Ausland.

– Det er dessverre ingen utsikter til at krigen vil ta slutt på lenge enda, mener han.

Samarbeidet med Holmestrand-klubben går godt, og det er stadig flere Lionsklubber som bidrar til giverbroen. De samler inn klær, brukbare sko og for de som ikke har slikt å bidra med, kan den lokale klubben vippses med et beløp som går til innsamlingsaksjonen.

Lions er verdens største frivillig drevne humanitære hjelpeorganisasjon, med 40.000 klubber med totalt 1,4 millioner medlemmer, der over 30 er medlemmer i rjukanklubben. 100% av det innsamlede beløpet går til innsamlingsformålet, da Lions som hjelpeorganisasjon setter all ære på at de ikke bruker penger på administrasjon.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia