fbpx

Åge lover lang konsert på Rjukan

Radio Rjukan12. juni 20157min
aggf_f286

Åge Aleksandersen har med seg Sambandet til Rjukan, og starter sin store sommerturné der han besøker store deler av Norge på Rjukan. Flere av konsertene er allerede utsolgt, og det er vel ingen artister i norge i dag som har et større turnéprogram enn Åge i sommer. Åge er det hotteste du kan booke av norske artister i år.
Sambandet er den beste bandkonstellasjonen han har hatt.
– Denne gjengen jeg har med meg, har spilt sammen siden 2004, og vi er en veldig sammensveisa og herlig gjeng. Alt fungerer sosialt og på scenen, og det er en fryd å ha denne gjengen og crewet med på tur, sier åge, som forteller at det å være på tur nå og før er som natt og dag.

– Nå har vi det som prinsessa på erten. Neida, men forskjellen er enorm. Før måtte vi gjøre alt sjøl, kjøre holde orden på avtaler, fikse lyd, og til og med krangle om penger etterpå. Nå er alt laina opp slik at vi kan konse på den musikalske jobben.
– Jeg merker jo at jeg ikke er fullt så ung lenger, og at det tar lenger tid å hente seg inn når an er på turné, men nachspiel er jeg ikke lenger med på, innrømmer Aleksandersen. 
– Det overlater jeg til de andre, og på Rjukan blir det slik da også. Vi må rett videre til neste konsert også, så det stopper seg sjøl.

– Jeg husker veldig godt da jeg fikk Solpruisen på rjukan. Jeg ble tatt veldig godt tatt imot, og hadde et par fantastiske dager, forteller åge, som sier at solprisen er godt plassert på arbeidskontoret i Namsos.
– Der har jeg de utmerkelsene jeg har fått, og det som jeg fikk av Solprisen er fint plassert der, sier Åge, som ellers ikke husker så mye konkret fra andre rjukanbesøk.

– Rjukan er et veldig spesielt sted, med den viktige industrihistorien og alt det der. Det er imponerende, sier Åge, som både har fått med seg sykehussak og Unesco-status. Han er ikke redd for å si hva han mener om det.
– Sykehussaken er et eksempel på det Norge vi river ned i dag. Det er jo det som er så fabntastisk med å reise rundt i Norge. Det bor folk over alt, på fantastiske steder over hele landet, og det skal folk ikke få lov til i jaget på profitt?

Det er tydelig at Åge har sin ideologi knyttet til venstresida.
– Men ellers må jeg innrømme jeg husker ikke så mye av opptredener på Rjukan, selv om jeg pleier å huske mye fra konserter, og vi har vært veldig mye i Telemark og spilt. derb lir vi alltid tatt veldig godt imot, sier Åge.

Om fredagens konsert lover Åge overraskelser, slik han gjør underveis på hele turnéen.
– Jeg kan jo ikke fortelle hva det er, så der får du ikke noe, men vi skal nok overraske litt på Rjukan også, sier Åge, som lover at det blir en lang konsert med de gamle slagerne og med noe av det nye også.
– Levva livet og Lys og varme lover du å spille? Du blir ikke lei?
– Jeg lover at vi får tid til å spilled em også, og når vi har to timer blir det en god og lang konsert med de gamle gode låtene, sier Åge, som fortekller at hans egene personlige favoritt endrer seg fra konsert til konsert.
– Akkurat nå har vi øvd inn en god gammel låt, Eldorado, som vi synes er blitt veldig bra. En versjon som virkelig fungerer, sier Åge.
– Den gleder jeg meg til å spille nå på turnéen. Ellers har vi øvd godt og selv om det er turnéstart så er vi virkelig klare, sier Åge, som forteller at alty sitter perfekt.

– Jeg tror det blir en veldig god opplevelse for alle som kommer, og for oss på scenen, så dette ser vi fram til, sier norges vel etterhvert kronede rockekonge.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia