fbpx

Årets gjeveste julehefte er fra Rjukan Historielag

Radio Rjukan20. desember 20184min
historiehefte_f800

""Rjukan Historielag er et ungt historielag, og har i likhet med mange andre av slaget trommet sammen kreftene for å lage et historisk interessant årsskrift før jul. Det har fått navnet Rjukianjournalen, og er blitt klart akkurat til julehandelen, og slik sett er de 70 sidene en perfekt julelektyre for de historieinteresserte.

Vi har omtalt det da det kom rett fra trykken, og fikk et eks i handa av Tom Nilsen.
Og det ble lest med glede.

Vi tør påstå at det bør finnes mye interessant for de mange lokalhistoriefreakene i Tinn blant de 12 artiklene i heftet som prydes av Vaskekona på Nakskovplass. Leder Tom Nilsen hare fått med seg Mildred Wastling Nilsen og Helge Songe i redaksjonskomitéen, og har hver for seg bidratt med sitt stykke. Helge Songe sågar tre.
Han har skrevet om den nyavdukede Tungtvannskolonnen i Såheim kraftstasjon, som inneholder mye nytt for de fleste, forhistorien til Hydros dannelse og en sak om forfatteren Kristoffer Uppdals Rjukan-historie.
Mildred Nilsen har skrevet om Døpeøya som lå ute i Måna og kirkesamfunnene på Rjukan, mens Tom Nilsen hare skrevet om 8-timersdagen.

Men her er også Trond Aaslands motorhistoriske foredrag om Sam Eydes bilinteresse og Arne Hagens musikalske foredrag om Musikklivet på Rjukan.
""I tillegg får du Tond Lepperøds intervjuer med to RA-redaktører, litt rjukanhumor fra Torgeir Pettersen og ikke minst et stykke om kallenavn-bruken på Rjukan, skrevet av Ingrid Kjelsnes, og et par viser på kjøpet.

Her er det ingenting som ikke fanger en lokalhistorieentusiasts glede over å få med seg historie på nette 5 eller 10 sider. Lettlest og pirrende på nysgjerrigheten. og etter en kort lesestund sitter du rikere tilbake.
Rjukanjournalens første utgave er verdt sine 130 blås, og pass på, for opplaget er på bare 400.

Er det noe vi skulle klaget på, er det at vi ikke får dobbelt så mye. Men til den prisen gleder vi oss bare til neste nummer før neste jul. vi er nemlig lovet at dette blir en tradisjon. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Rjukanjournalen
Årsskrift for Rjukan historielag 2018
Kr. 130,- (100 for medlemmer av historielaget)
Rjukan Historielag/Telemark Trykk 2018
ISBN: 9-78-829-3712008
  

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia