fbpx

– Åpner for at Sam Eyde kan bli stående

Radio Rjukan13. mars 20153min
sam-eyde-statuen5_8eea

Det har vakt store overskrifter at man igjen planlgger å flytte statuen av Rjukan bys grunnlegger Sam Eyde, nå til utkanten av torgområdet, når nye Rjukan torg skal bygges.
""En aksjon ble satt igang når folk begynte å skjønne at Eyde kunne komme på flyttefot nok en gang, og nå også en facebookgruppe som protesterer mot flyttingen.
I gårsdagens kommunestyremøte i Tinn gikk Bjørn Iversen opp på talerstolen og stilte flere spørsmål til kommunens administrasjon. I en appell ba han om at "om ikke statuen kom tilbake på midten av torget der den opprinnelig stod, så la den i det minste få lov å bli stående der den står nå."

I sitt svar ga rådmann Rune Lødøen positive signaler.
– Vi har kommet til at vi skal vurdere å la statuen bli stående der den står. Det er en viss mulighet for at det kan fungere med de nye torgplanene. Im otysetning til å flytte statuen midt på torget, som ikke lenger er noe alternativ med de planene som foreligger.
etterpå gikk Varaordfører, SPs Halvort Luraas på talerstolen og støttet at Sam Eydes skulle bli stående der han står nå.

Dermed kan den gryende aksjonen allerede være kronet med hell. Når kommunens ledelse velger å uttale seg så positivt offentlig i kommunestyre og på lufta på direktesending på Radio Rjukan, skal det mye til om ikke Sam Eyde blir stående selv med de nye torgplanene som skjal stå ferdig utviklet  til julegateåpninga 1. desember.

Fotosd: Bjørn Iversen
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia