fbpx

Uenige om fred og ro på Notodden sykehus

Radio Rjukan12. september 20163min
notodden-sykehus_ad9c

I sin dokumentasjon til Fylkesmannen opplyser ledelsen at det nå synes som om det er fred og ro mellom ledelsen og de ansatte i driften på Notodden sykehus. Men det benektes av de tillitsvalgte i et oppslag i TA mandag.

Fredag var tillitsvalgte for Fagforbundet ved Sykehuset Telemark samlet til kontaktmøte, og også samlet i sin kritikk.
– Bare i sommer er det tre nye som har sagt opp. Sykehusledelsen la opp til en sommerturnus som vi ikke kunne godkjenne pga mange ubesatte vakter. Til tross for en stille sommer har det blitt mye bruk av overtid og høy arbeidsbelastning på de ansatte, sier de tillitsvalgte.
– Vi ser det er en bedring med deling av sengepostene, og er godt fornøyd med det, men ledelsen kan ikke klappe seg på skuldra og si at de har gjort en god jobb, for det har de ikke, sier tillitsvalgt for Notodden sykehus Johanne Haugan.
Hun anslår overfor avisa at rundt 50 ansatte har valgt å slutte de siste årene.
– De ansatte gjør veldig god jobb, men det har vært for lite ledelse, sier hun og er kritisk til gjennomtrekken av ansatte.

Fagforbundet har varslet ledelsen om arbeidspresset flere ganger, uten at det har vært satt igang tiltak.
I januar besluttet de å melde saken til Arbeidstilsynet, men har ikke fått respons fra ledelsen.
– Vi er forbannet over at Arbeidstilsynet ikke har respondert, sier foretakstillitsvalgt Thor Helge Gundersen til TA.
Det provoserer også at ledelsen i sin redegjørelse sier at en del av årsaken til langtidssykemeldinger var ansatte fra Rjukan. 
– Det stemmer ikke. Det var ansatte på Notodden som sluttet, og bare et fåtall fra Rjukan var sykemeldte. Ansatte fra Rjukan har gjort en glimrende jobb, og har bedt om å få en unnskyldning for uttalelsen, sier Haugan til avisa.

De tillitsvalgte mener at Sykehuset Telemark nå på alvor må ta konsekvensene som har kommet etter den såkalte Utviklingsplanen for STHF.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia