fbpx

Tips for deg som du skal bruke leiebil i ferien

Radio Rjukan22. april 20206min
austbygde_09f6

Nå ble det ikke vanlig påskeferie i år og det kan se ut sommerferien også blir annerledes, men vi krysser fingrene for at det i hvert fall blir mulig å reise i Norge, og til neste påske satser vi på det blir en tradisjonell høytid, med f.eks en tur på hytta, familiebesøk eller en ferietur til et annet land.

Men man trenger ikke nødvendigvis å tilbringe hele påsken hjemme, eller å reise langt for å gjøre ferien interessant. Det samme gjelder jo også vanlige hverdager eller helger. Noen ganger finnes de flotteste stedene like i nærheten, og Rjukan og Tinnn har mange utrolige attraksjoner å by på. Derfor kommer her noen tips om bilturer og noen gode tips om å leie bil både for deg som er turist og du som bor i Tinn. 

Hva med en biltur for hele familien til noen av de mange attraksjonene i vårt område som Gaustatoppen, Hardangervidda, Tinnsjøen og kanskje til og med du får oppleve Rjukanfossen, “den rykende fossen". Dette kan være noe som gjør ellers alminnelige hverdager mer interessante. Disse attraksjonene kan besøkes nærmest året rundt, ikke bare i påska.

Uansett om turen går opp til Gaustatoppen eller til Rjukanfossen, er det kjekt å vite at det finnes ulike alternativer for å komme seg fra a til å for folk som kanskje ikke eier egen bil. Spesielt om man helst vil unngå kollektivtransport. 
Portaler som leiebil guiden byr på et bredt utvalg av leiebiler ved å sammenlikne ulike selskaper og prisene de tilbyr. I denne artikkelen vil du finne noen småtips som kan hjelpe deg med å planlegge en koselig biltur, eller kanskje tur til stranda, med hele familien så problemfritt som mulig. 
 

""
 
Leiebil-bestilling 

Et godt tips til å leie en bil til en rimelig pris er å gjøre dette noen måneder før dere planlegger å legge ut på tur. Det er selvsagt ikke krise å bestille noen uker eller dager i forveien, ettersom det fortsatt vil være mulig å finne svært rimelige priser uansett. Men jo tidligere ute man er, desto rimeligere vil prisene være. 

Det aller lureste er å bestille en leiebil på kredittkort fordi du automatisk kjøper ekstra sikkerhet på denne måten. Hvis leiebilselskapet ikke gir deg tjenesten som står skrevet i avtalen, eller bilen ikke er slik den ble beskrevet, gir loven deg rett til å klage på dette. 

Forsikring

De aller fleste leverandører har forsikring på bilene sine, så det er ikke nødvendig å legge til ekstra forsikring. Men tegner man en tilleggsforsikring, vil man kunne unngå en egenandel ved skade.  

Noe å ha i bakhodet er tilstanden til bilen dere leier både før og etter bruk. For å unngå konflikt når det er på tide å levere bilen tilbake, kan det være lurt å notere forskjellige detaljer ved enten bruk av kamera eller videoopptak. Finner dere skader, er det viktig å dokumentere disse. Lag gjerne en sjekkliste som dere kan gå over om det trengs.

Det er dessverre ikke mange som husker å gjøre opptak eller ta bilde av bilen de leier og dette kan ende opp med å bli dyrt. Ofte blir resultatet en ekstra avgift på kortet, så det gjelder å tenke smart. Målet er å levere bilen tilbake i samme tilstand den kom i, så om bilen for eksempel ble leid med full tank av drivstoff, forventes det at den også leveres tilbake med full tank. 

Har dere de ovennevnte tipsene på plass, kan familien nyte en problemfri og koselig dag sammen på biltur. Det er godt mulig at dere kanskje bestemmer dere for å leie bil i fremtiden om alt går som planlagt.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia