fbpx

Tinn Energi endrer Tinnpris til spotpris med fast rabatt

Radio Rjukan1. desember 20227min
Snorre-Mossing-daglig-leder

Tinn Energi endrer Tinnpris produktet til «Tinnpris rabatt» hvor du får en rabatt trukket fra markedsprisen.

Fra 1.januar 2023 vil alle kunder med Tinnpris husholdning/fritid og næring gå over til et nytt prisprodukt som følger markedsprisen time for time, men som har en fast rabatt og fastledd på kr 29,-. Tinnprisen, slik vi kjenner den, er historie fra 2023.

Det nye prisproduktet er et spotprodukt med en rabatt! Som tidligere, er avtalen kun tilgjengelig i Tinn kommune. Prisen for innbyggere og fritidsboligeiere i Tinn ligger 20 øre under markedspris og 40 øre under for næring, og med fastledd på kr 29,-.

Dersom markedsprisen i snitt gjennom døgnet ligger på 97 øre, så blir Tinnprisen 77 øre. Altså blir det trukket fra 20 øre rabatt.

Rabatten på 20 øre er fast så lenge markedsprisen er over 52 øre. Ligger markedsprisen mellom 52 øre og 32 øre, så betaler kunden fast 32 øre. Rabatten blir altså noe mindre. Vi har sett oss nødt til å innføre en nedre grense for når rabatten gjelder, «et prisgulv», da vi selv må kjøpe inn kraften til forbruket.

Den nye Tinnprisen følger svingningene i markedet. Dersom vi ser døgn hvor det er store variasjoner, med priser under den nedre grensen på 32 øre til priser over 52 øre, så kan det være at rabatten blir mindre enn 20 øre, siden rabatten opphører i perioden den ligger under «gulvet».

Dersom strømprisen blir liggende under 32 øre, så opphører all rabatt og kunden betaler markedspris i sin helhet. Dette ser vi oss nødt til å gjøre, slik at vi ikke ender med å bli skyldig penger.

Hvorfor må Tinnpris produktet endres?

Aldri før har vi sett et så volatilt strømmarked som vi har i 2022 og aldri før har vi sendt ut så mange prisvarsler. Mange kunder har opplevd varslingene frustrerende og har hatt vanskeligheter med å følge med. Tidvis har vi også hatt utfordringer med å justere Tinnprisen i tråd med markedet, og dette ble ekstra vanskelig når vi i tillegg ble pålagt varslingstid på 30 dager. Med dette nye prisproduktet, så blir det mer forutsigbart for både oss og kunden.

Markedspris ligger til enhver tid tilgjengelig på Nord Pool sine sider. Tinn ligger i området for NO2 Kristiansand. Priser på Nord Pool sine sider oppgis uten moms.

Fortsatt en av landets beste avtaler

Vi har forståelse for at spotpriser er nytt for mange i Tinn, som har vært trofaste til den tradisjonelle Tinnprisen i alle år. Trøsten er at det nye produktet fortsatt er et av landets beste avtaler. Går man inn på portaler som sammenligner strømpriser i Norge, så kan kunden enkelt se om de finner bedre avtale, og det kan vi garantere at de ikke gjør.

I tillegg har regjeringen foreslått å videreføre strømstøtte ut 2023, dog med 80 % strømstøtte på priser over 70 øre i sommermånedene og 90 % i vintermånedene.

Rabatten på 20 øre til private og 40 øre til næring gjelder ut 2023, og vil aldri bli dårligere i løpet av året.

Ser vi imidlertid perioder med skyhøye priser, så kan vi øke rabatten ytterligere i de periodene. Varslingsreglene på 30 dager er da gjeldene.

Oppsummert vil kundene fremover få færre varslinger og vil følge følgende struktur:

  • Ligger spot over 52 øre så er rabatten 20 øre (for næring blir grensen 72 øre og rabatten 40 øre)
  • Ligger spot mellom 52 øre og 32 øre, så betaler kunden 32 øre (for næring gjelder beløp mellom 72 øre og 32 øre).
  • Ligger spot under 32 øre så betaler kunden fullt og helt markedspris.

Priser i eksemplene er inkl. mva, mens priser oppgitt på Nord Pool er eks. mva.

Ut 2022 vil for øvrig den tradisjonelle Tinnprisen gjelde, og da med allerede varslede priser på 300 øre fra 1.desember og 350 øre fra 15.desember inkl. mva.

Vi har forståelse for at det nye prisproduktet kan virke komplisert, og har derfor laget en video med forklaring:

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia