fbpx

Snart stenger Tinnsjøveien

Radio Rjukan11. mai 20203min
tinnsjovegstengte_0f13

Tinnsjøtunnelene har vært utsatt for is som faller ned på vegbanen. Derfor skal nå portalene til Jønjiljotunnelen og Presturatunnelen forlenges med ca. 20 m, på sydsiden av begge tunnelene. Det melder Vestfold og Telemark fylkeskommune. 

– Dette er en viktig satsing. Vi ser jo dessverre jevnlig ras i fylket vårt. Dette handler om trafikksikkerhet, og trafikksikkerhet vil alltid trumfe, sier hovedutvalgsleder Arve Høiberg i en pressemelding. 

Det er lokale entreprenører som er innstilt som vinnere av anbudskonkurransen: Sønstegård AS i Gransherad og Haugholt Anlegg’s service i Gjerstad. Kontrakten er på 15,5 millioner kroner. 

Arbeidet ventes igangsatt i løpet av mai. Arbeidet vil innebære manuell dirigering, i tillegg til stengning av veien i opptil to mnd.  sammenhengende, med omkjøring over Tuddal og Hovinheia.

200 millioner til veiene

Nå sender fylkeskommunen nær 200 millioner kroner ut i lokalsamfunnene i Vestfold og Telemark, i form av kontrakter for utbedringer, asfaltering og drift og vedlikehold på veiene i fylket.

– Vi har vært opptatt av å få i gang disse kontraktene raskt slik at vi holder trøkket på å gjennomføre, både for veiene og lokaløkonomiens del, sier Gunnar Berg Treidene, direktør for samferdsel, miljø og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskommune. 

Fredag signerte han hele tre veikontrakter, med en fjerde på trappene, til en samlet verdi av nær to hundre millioner kroner. 

Det dreier seg om driftskontrakt for nedre Telemark og to kontrakter for asfaltering i hhv. Vestfold og Telemark. I tillegg inngår han nå også kontrakt for utbedring av Tinnsjøtunnelene, med planlagt oppstart i mai.

Lokale entreprenører

–  Med dette sprøyter vi mye penger inn i lokalsamfunnene våre, på et tidspunkt der akkurat det er svært påkrevet. Disse kontraktene gir lokale bedrifter en vesentlig vitamininnsprøyting. Det er viktig for oss, sier leder for hovedutvalg for samferdsel i fylkeskommunen, Arve Høiberg.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia