fbpx

17. mai-feiringen på Gaustatoppen er avlyst i år

Radio Rjukan11. mai 20204min
17maigausta_foto-annkristinekarlsson_67a0
17mai på Gaustatoppen, FOTO: Ann Kristine Karlsson

Den ti år lange tradisjonen med 17.mai-feiring på Gaustatoppen med DNT Telemark blir dessverre avlyst i år grunnet utfordringer med smittevern og sikkerhet. DNT Telemark oppfordrer likevel alle til å ta seg en tur ut med flagg i sekken på nasjonaldagen. En bedre måte finnes vel ikke å feire landet på?

Med fjoråret friskt i minne med rekordoppslutning rundt 17. mai-toget til Gaustatoppen, og ikke minst de flotte forholdene som har vært den siste tiden, har det vært en tung, men nødvendig, beslutning å avlyse arrangementet, melder DNT Telemark. Det vil verken bli organisert 17. mai-tog opp eller tilstelning ved turisthytta på toppen. Gjeldende smittevernregler er vanskelig å forholde seg til med mange mennesker på et lite område på toppen. I tillegg har vi sikkerhetsaspektet: Verken turisthytta på toppen eller Gaustabanen er åpen, noe som vil gjøre det ekstra utfordrende om vi skulle får et uhell på toppen. Det skal være trygt å ferdes med DNT Telemark, og vi ønsker derfor ikke og ta sjansen i år. Likevel vil nok mange ta turen på egenhånd for å feire dagen, og vi vil minne disse om å ta hensyn til vær-, føre- og smitteforhold i fjellet denne dagen, og igjen minne om at turisthytta på toppen dessverre ikke er åpen.

Forhåpentligvis er dette første og siste gang vi avlyser 17. mai-toget til Gaustatoppen, og vi gleder oss allerede til neste års feiring, melder bestyrer Jorunn Karlberg Tveiten og initiativtaker Jon Ingebretsen.

""DNT Telemark håper likevel at alle benytter nasjonaldagen til å komme seg tur ut i Telemarks flotte natur. Vi er heldige som har mange varierte områder å spre oss ut i! Hva med en tur på kyststien i Bamble, loggføre en topp i en av våre Titoppere, fjellskitur på Lifjell eller rett og slett ta en morgentur i nærskogen og høre på det yrende fuglelivet, og salutten som går av på morgenkvisten. Ta med familien eller en venn og start planleggingen av en naturlig og annerledes 17.mai-feiring nå! Er du usikker på hvor du skal ta turen, kan du få mange tips på ut.no eller komme innom for en turprat i Friluftslivets hus i Skien, som endelig har åpnet igjen.

Vi gleder oss til en 17.mai-feiring utenom det vanlige, og håper at alle gjør dagen til en minnerik dag for store og små. Skulle du bli fristet til å dra ut på tur, hadde det vært fantastisk og sett feststemte turfolk på sosiale medier. Kanskje noen drister seg ut i skogen eller på fjellet i bunad denne dagen? #dnttelemark da vel, avslutter Dag-Øyvind O. Djuvik

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia