fbpx

Skolestart med nesten bare fulle klasser ved Rjukan vgs

Radio Rjukan14. august 20173min
rjukanvgssommerlig_dfa4

Etter 3. inntak, en uke før skolestart på videregående skole i Telemark 21. august har totalt 6 242 søkere fått tilbud om skoleplass. Alle søkere med ungdomsrett har fått tilbud om skoleplass. Det skriver Tania Ripoll, Kommunikasjonsleder i Telemark Fylkeskommune i en pressemelding.

90 prosent av søkerne til Vg1 har fått innfridd sitt førsteønske, og totalt 91 prosent av alle søkerne våre fått innfridd sitt førsteønske, en oppgang fra 88 prosent i fjor, ifølge pressemeldingen.

På Rjukan videregående skole er søkningen meget god, og det er fullt på alle linjer med unntak av ledige plasser på 3ST på Studiespesialisering og den nystarta Natur & Miljø-linja og , som er en landslinje der folk fra hele landet kan søke.
Det er lage ekstraplasser på grunnkursene Helse- og Oppvekstfag, Byggfag og Teknikk og industriell produksjon for å imøtekomme etterspørselen.
Det er ventelister på flere linjer, blant annet Påbygning til generell studiekompetanse.

Nye regler om skoleplass for søkere på tvers av fylker resulterte i at 48 søkere fra andre fylker har kommet inn på ledige skoleplasser i Telemark.

På samme tidspunkt i fjor var det 6 315 søkere som fikk et tilbud. Totalt har 259 søkere fått et nytt skoletilbud etter 3. inntak, mens 162 søkere har takket nei til skoleplassen de har fått tidligere i sommer, står det i pressemeldingen fra Telemark fylkeskommune.

Også 53 søkere med voksenrett har fått et tilbud på ledige plasser. Voksne som ikke har fått tilbud vil bli overført voksenopplæringen.
De søkerne som har fått et nytt tilbud om skoleplass eller ventelisteplass ved tredje inntak, må svare på tilbudet så snart som mulig og senest 8.august, minner fylkeskommunen om i pressemeldingen.

Skolene har nå fått oversendt inntaks- og ventelister og tar senere inn etter ventelistene. Søkere som ikke er fornøyd med det tilbudet de har fått, må kontakte den enkelte skole for å høre om ledig skoleplass. Det er generelt svært få ledige plasser per dags dato.

Skolestart er altså mandag 21. august klokka 08.15.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia