fbpx

Loppemarked tok av – trafikkonflikt med HeltRittet

Radio Rjukan14. august 20173min
loppis2017-1_2505

Helgas loppemarked i Ballonghallen i regi av den lokale Lions-foreningen fikk en voldsom oppslutning fra start lørdag, og til tross for at det ble varslet om muligheten, og at det ble satt inn vakttiltak mellom klokka 11 og 14 lørdag, mener TelemarkHeltens styreleder Per Lykke at det skader ry og omdømme.

Siden endel trafikk gjennom byen ble ledet over på Svaddesida som følge av stengning av Fv37 Sam Eydesgate ble det tidvis tilløp til kork i området, og utfordringer for det som syklet UngdomsHelten på tid i samme gate.

– Dette at vi på liv og dø må arrangere to store arrangementer på Rjukan til samme tid er uhørt og skader ry og omdømme langt utenfor Tinn. I morgen snakker vi med de som arrangere loppemarkedet, sier en temmelig oppgitt styreleder i HelteRittet Per Lykke til RA.

President i Lions Rjukan Øystein Bekkeli registrerte at det var trangt i veien.
– Dette har vært snakket om fra fredag, og vi gjorde noen tiltak med vakting, samtidig er det ikke lett å unngå. Vi hadde over 400 som kom fra start klokka 11, mange med bil. Og vi foreslo å flytte Ritt-traséen for de få som bruker denne veien fredag, men det lot seg ikke gjøre på så kort tid, ifølge HelteRittet.

– Vi har arrangert vårt loppemarked i midten av august, men da HelteRittet som går andre helga i august skiftet en uke ifjor, så tenkte ingen over dette. Vi skal godt legge til rette, og f.eks fast satse på 3. helga i august istedet. Så dette løser vi. Vi har allerede ifjor endret starten hos oss fra 10 til 11 for å legge til rette for rittet, da vi skjønte det ble kollisjon, sier Bekkeli, som ikke er med på at omdømmet til Rjukan blir svekket.

– Hvis vi ikke finner løsninger på slike utfordringer så, men det gjør vi, sier Bekkeli, som antyder at loppemarkedet kan bli 4.-5. august eller 18.-19.august neste år, for å løse arrangementskollisjonen.

Idag har loppemarkedet sluttsalg og posesalg i Ballonghallen fra kl. 16, før årets loppemarked er over.
Årets loppemarked har opplevd en rekordartet oppslutning, og følgelig ny omsetningsrekord som er penger som går tilbake til støtte til frivillig virksomhet lokalsamfunnet.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia