fbpx

Sendingsteknisk problem på Radio Rjukan

Radio Rjukan29. april 20233min
IMG_3403

Lokalradiens tekniske problem begynte så smått igår morges, da sendinga falt ut i stopp i det sendetekniske datautstyret, og så begynte dette å skje med hyppigere mellomrom, inntil det var helt stopp fredag formiddag.

– Jeg håper ikke vi har et serverhavari. da kan det ta dager før vi er oppe igjen. I starten løste det seg med restart av PC’er og server, før det plutselig var stopp på at det vi kaller avviklingsprogrammet ville kommunisere med serveren, så nå jobber vi på spreng med å finne ut av det, sier ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito.

– Dette er ikke heldig for å si det mildt, men vi må få sending opp stå så fort som mulig, men at det er langhelg nå gjør situasjonen selvfølgelig ikke enklere. Men for sikkerhets skyld skal vi klare f.eks å få radiobingo på lufta, men på de fleste andre sendinger er vi helt avhengig av programvare og alt som ligger på data, sier Tveito, som frykter det kan ta dager før man er på lufta igjen.

– Må vi bytte server, så tar det tid implementere og overføre ting. Det er snakk om store mengder data, sier Tveito, som forteller at det vil være stille på både lufta og nettradio inntil radioen er på lufta.
– Vi tar ikke ned FM-bærebølger, så det blir ikke sus på frekvensene, men lar det være stille, eller at vi sender musikk når vi får en reserveløsning opp å stå, men da blir det ikke programmer, bare musikk, sier Tveito.

– Får dette økonomiske konsekvenser for dere?

– Ja, det er ikke til å unngå. Ikke så store for sendingsavbrudd noen få dager, men å være av lufta betyr at folk får andre vaner, mens vi skal klare å avvikle reklamen vi misser på de kommende dagene i etterkant. Men jeg er bekymret over at det kan komme til å koste mye ved bytte av server, hvis det er løsningen. Og rent økonomisk kom det på verst tenkelige tidpunkt, sier Tveito.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia