fbpx

Rjukan Litteraturfestival utsettes til 2021

Radio Rjukan6. november 20202min
littfestaaan16-3_59cd

Av hensyn til corona-smittefaren og den siste utviklingen i Norge er det besluttet å avlyse årets utgave av Rjukan Litteraturfestival. Man tar istedet sikte på å kunne gjennomføre festivalen neste år istedet – dersom smittesituasjonen tillater dette.

Det er kultursjef Marit Kvitne, kommunalsjef Christine Kollenberg og kommuneoverlege Sjur Ohren som sammen med litteraturfestivalkomiteen har vurdert seg fram til utsettelse.
Det ble for vanskelig å gjennomføre Rjukan Litteraturfestival i tråd med de nye nasjonale smittevernstiltakene. «Hold dere mest mulig hjemme. Begrense sosial kontakt med andre mennesker. Unngå unødvendige innenlandsreiser» er regjeringens anbefaling til det norske folk.

– På bakgrunn av den nåværende smittesituasjonen, vil Tinn kommune unngå å utsette publikum, ansatte og aktører for mulig smitte. Rjukan Litteraturfestival består av 12 arrangementer fordelt på to dager. På tross av grundige forberedelser med smitteverntiltak og begrensinger på 50 publikum på enkeltarrangementer, vil gjennomføring av festivalen være uforsvarlig slik situasjonen er i Norge nå, skriver kultursjef Marit Kvitne i en pressemelding.

Hun understreker at Tinn kommune som arrangør ser det som viktig å ta sin del av ansvaret mot smittespredning.

– Vi beklager ulempene avlysningen medfører, og alle kjøpte billetter til StandUp Quiz bli refundert. Rjukan bibliotek tar kontakt med hver enkelt, lover Kvitne.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia