fbpx

Innfører koronatiltak også i Telemark

Kyrre Dahl6. november 20202min
korona-corona-virus-bilde-cdc.jpg_dba9

Fylkesmannen og kommunene i Vestfold og Telemark er enige om å innføre koronatiltak også lokalt. Men, fylket deles i to soner, der Tinn er i sonen med færrest tiltak. 

Må du til Grenland eller Vestfold de nærmeste ukene bør du ha med deg munnbind. Det er klart etter et møte mellom Fylkesmannen og kommunene i Vestfold og Telemark i dag.

Fylket innfører lokale tiltak som kommer på toppen av de nasjonale tiltakene, men siden smittesituasjonen er svært forskjellig deles fylket inn i soner.

Sone 1 er hele Vestfold og Grenlands-kommunene i Telemark.

Sone 2 er resten av Telemark, altså Tinn og våre nabokommuner.

Kort fortalt følger Sone 2 de nasjonale rådene for smitte-tiltak,mens det innføres ekstra tiltak i Sone 1. Tiltakene nedenfor gjelder altså Grenland og ikke Tinn ( foreløpig ):

Blant annet anbefales det bruk av munnbind på steder der det ikke er mulig å holde en meters avstand. Kjøpesenter og kollektivtrafikk nevnes som mulige slike steder. Man anbefaler også til å ikke bruke kollektivtrafikk i rushtiden.

Det anbefales stans i breddeidretten og at alle som har mulighet til det jobber hjemmefra.

I Sone 2, altså her vi bor, er tiltakene noe mindre inngripende, men vi anbefales å unngå unødvendige reiser både i inn og utland.

Legg merke til at det ikke er noe forbud mot å reise til Grenland eller andre steder i Norge hvis du har behov for det, f.eks legebesøk. Nøyaktig hva som defineres som nødvendig er opp til hver enkelt å bedømme.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia