fbpx

Ombyggingen av kommunestyresalen igang

Radio Rjukan10. juli 20176min
kommstyreombygging-4_793d

""Tinns ordfører inviterer Radio Rjukan inn i en sal som er strippet, som nå nå nedvaskes og gjøresklar til ombygging.

– Kommunestyresalen var gammel og slitt, og det var direkte flaut å ta folk med i formannskapssalen, mener ordfører Birkeland.
Han har registrert kritikken til at politikerne bruker penger på ombyggingen, men forsvarer avgjørelsen med at det var på høy tid.

– I en kommune som Tinn, der det skjer så mye, må vi ha lokaler som kan brukes til flere ting. Den nye kommunetyresalen vil gi helt nye muligheter – muligheter som innbyggerne i kommunen vil sette pris på, forklarer Birkeland.

""Bak i veggen er det oppdaget de opprinnelige dørene inn til salen, som var tilsvarende dørene inn til formannskapssalen. Dørene er der, men er ikke tatt vare på, og vil ikke bli satt tilbake i stand.
– Salen vil bli lagt opp på samme måte som før, sier BGirkeland, som er kjent med tankene om at salen skulle være på langs igjen. 
– Nei for at alle skal se, så blir salen på samme måte som den har vært de siste årene, sier Birkeland, med skjermer der de gamle dørene er i veggen.

Det han refererer til er ikke bare en fullstendig oppussing av salen, men ikke minst at det installeres state-of-the-art videokonferansesystem som kan spare kommunen for mye penger på drift.
""Videokonferansesystemet kombineres med utstyr som vil medføre at Tinn kommunestyre, formannskap og andre kommunale møter vil bli direkteoverført med videofeed på Radio Rjukan, RA og Tinn kommunes nettsider, samtidig som det vil overføres på radio som før.
Som om det ikke er nok, så vil det være mulig å spille av møter i etterkant.
Radio Rjukans studio i salen er revet ned, og i framtida vil redigering ikke skje i kommunestyresalen. "Buret" vil gi plass til et skap med tekniske installasjoner istedet.

I salen vil stemmestyrte videokameraer følger kommunestyrerepresentantene, og vias live-streamingen på de nevnte nettsidene vil man få med seg alt som skjer i salen.

""Arkitekt i Tinn kommune Thomas Haupt har i et intervju med Radio Rjukan i juni forklart hva som skal gjøres i salene.
– Begge salene skal pusses opp på alle overflater. Eikegulvet i kommunestyresalren skal pusses, og det skal nytt gulv i formannskapssalen, vegger og tak skal friskes opp, og nye møbler skal friske opp begge salene, forklarte han.
– Alt av armatur, og ned til gardiner skal skiftes. Plassene byttes over med noe nytt, nytt podie med desk med nye talerstoler, og bak dem storskjerm for framvisninger eller konferanseoverføring.

– Salen var 90-tallet, og formannskapssalen 60-70-tallet forklarer Birkeland, som også ser fram til at møblene blir ""nye. Men mest ser han fram til det moderne systemet som skal føre til at kommunene også bli mer moderne utad.
Møblene var det også på høy tid å gjøre noe med, mener Birkeland, som gleder seg til å komme tilbake fra ferie og starte opp kommunale møter i nyoppusset sal. 

De ombygde salene skal være ferdige til møtevirksomheten starter i september.
– Vi har beregnet å være ferdige i august, sier Thomas Haupt.

Se flere bilder i galleriet nedenfor

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia