fbpx

Nytt storfylke gir mindre satsing på asfalt

Radio Rjukan6. februar 20202min
asfaltering-2_8588

Veiene i nye Vestfold og Telemark fylke vil få betydelig mindre asfalt i år enn i tidligere år.Det var budskapet til politikerne i Hovedutvalg for samferdsel i det nye fylket onsdag 5. februar. Fylkeskommunen har i 2020 i underkant av 71 millioner kr til asfaltering og veimerking. Dette er ned fra 181 millioner samlet i Vestfold og i Telemark i 2019.

– Regjeringen har sagt de vil satse på fylkesveiene. Men det vi ser er at vi knapt har penger til å tette de verste hulla, sier Arve Høiberg (A), leder for hovedutvalg for samferdsel.
– Vi har allerede et forfall på over 3 milliarder kroner. Dette budsjettet betyr at veiene våre vil forfalle enda mer i år. Jeg utfordrer regjeringa til å vise sin vilje til å satse på fylkesveiene gjennom en solid bevilgning til fylkesveiene i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet, sier Høiberg.

Det er flere årsaker til de manglende midlene til asfaltering, forklarte Gunnar Berg Treidene til politikerne.  Han er direktør for Sektor for samferdsel, miljø og mobilitet i fylkeskommunen. 
– Det nye inntektssystemet har ført til en nedgang i inntektene for fylkeskommunen, og det har også tapet av Svelvik kommune gjort. Når vi samtidig har en stor økning i prisene på nye driftskontrakter, gjør totalen at vi har lite midler til asfalt, redegjør Treidene. 

– Det sterkt reduserte budsjettet for asfaltering vil måtte innebære en streng prioritering, for å få mest mulig ut av begrensede midler, sa Treidene.
Vi forstår fra Statens vegvesen at asfalteringen reduseres også på riksveinettet, både nasjonalt og i Region sør, fortalte Treidene hovedutvalget. 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia