fbpx

– Gleder meg veldig til å ta fatt i Frivilligsentral-jobben

Radio Rjukan14. mai 20175min
aashild-langeland_2cca

– Da vil jeg informere om at Åshild Langeland, styrer i Dale Bakhus barnehage, i dag har takket ja til å overta jobben som daglig leder av Rjukan frivilligsentral med oppstart 01.08.2017, skrev kultursjef Marit Kvitne i en intern E-post i kommunen i slutten av april. 
Da var det mange som kjenner Åshild Langeland som jublet. Andre – innenfor idretten – ble litt i tvil. Må Åshild nå legge idretten på hylla?
Åshild Langeland var én av 17 kandidater, deriblant svært mange lokale kjendiser, som hadde søkt, og hun var én av de som ble kalt inn til intervju.  
Etter vurdering av relevant utdanning, praksis og egnethet om hvem som var best kvalifisert til å ha stillingen, basert på de krav som var satt i utlysningsteksten, ble Åshild innstilt som nr. 1, og takket umiddelbart ja. 

Nå har Åshild fått tid til å la det synke. Hun skal ut av barnehagestyrerjobben, og inn i jobben som daglig leder i Rjukan frivilligsentral. En jobb Astri Klonteig har hatt siden hun startet det hele for over 20 år siden.

– Jeg gleder meg veldig å begynne på frivilligsentralen 1. august. Jeg er selvfølgelig veldig spent. I hele min yrkeskarriere har jeg arbeidet med barn, så dette blir noe ganske annet. Samtidig er jeg aktiv på fritiden med ulike verv innen idretten, men denne jobben er jo så mye mer, og innebærer mange nye relasjoner på alle plan.

– Jeg søkte jobben fordi jeg kjente at tiden var inne for litt forandringer. Leder av frivilligsentralen hørtes ut som en spennende jobb, for jeg driver jo også med litt frivillighet på kveldstid.
Litt er vel en underdrivelse, men de fleste i Rjukan IL. Der står hun på for flere grupper; fotball (leder), alpin, friidrett etc.

– Stillingen ble ledig nå og da måtte jeg søke! Sier Langeland, og legger ikke skjul på at hun synes det er en drømmejobb.
– I forhold til mål, så håper jeg å knytte sterkere bånd mellom frivilligsentralen og ulike frivillige organisasjoner. Vi er en relativ liten kommune med mange ulike tilbud, som mange kanskje ikke vet om. Det ligger også litt føringer fra kommunen på arbeid med integrering og arbeid i forhold til eldre, mener Langeland, som de fleste nok vil være på fornavn med etter litt tid i den nye jobben.

Hun er selv sterkt aktiv i det frivillige, og særlig innenfor idretten har hun markert seg sterkt de siste årene.
– Frivillighet blir kjempe viktig i årene som kommer. Tror en god kommune er en kommune hvor frivilligheten har en sterk og fremtredende rolle. Frivillighet er med på å skape samhold mellom mennesker i ulike situasjoner og aktiviteter for de som ønsker det. Jeg tror vi har mange kapasiteter i kommunen som bare venter på å bli oppdaget, tror Åshild.

Hun tror ikke på at frivillighet tilhører fortidens samfunn.
– Jeg tror ikke frivilligheten er på vikende front, heller tvert om. Klarer vi å skape gode møteplasser, finne de rette mennesker til de rette tingene tror jeg vi kan få til masse bra fremover.
I Tinn kommune har vi mange ulike, store og velorganiserte arrangement – som går så bra på grunn av folks vilje til å stille opp frivillig gang på gang. Så her i Tinn tror jeg ikke den er på vikende front ihvertfall!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia