fbpx

Kommuneflagget til besvær er tilbake på Rjukan torg

Radio Rjukan14. mai 20173min
kommuneflagg-1_1dad

""Rjukans torg er dessverre foreløpig blitt torget der ingenting blir som planlagt.

Men 2017 og 18 vil bli så mye bedre. Iallefall tyder ting på det. For nå er Tinn kommunes store blå flagg på torgflaggstanga tilbake.
Dvs. et nytt flagg er kjøpt inn og hengt opp, for det kom raskt reaksjoner på at det var norsk rettskrivingsfeil at det stod "Tinn Kommune" med stor "K" i kommune.

I følge norsk rettskrivingsstandard er det nemlig liten "k" som skal brukes etter statlige, fylkeskommunale og kommunale institusjoner.

Hvor det gamle flagget er blitt av, er ikke kjent, men vi våger å håpe at det ikke er kastet, men ligger til mulig bruk i en sammenheng som ikke er så offisiell.
""Men utenfor rådhuset Toreget 1 kunne man ikke være bekjent av det.

Ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland var klar på det, da han ble gjort oppmerksom på brøleren som tappet kommunekassa litt for et nytt flagg.
Men så skjedde det altså at det ble enda verre. For da man skulle fire flagget, så ødela man like godt festene på flaggstanga, og det endte med at det ikke engang var flagget på frigjøringsdagen 8. mai.

Men få dager etter er flaggstanga iorden ,og Tinn kommunes fine blå flagg henger oppe med kommunevåpenet med de fem dråpene og korrekt norsk påskrift: "Tinn kommune".

Og i hele helgen var det godt drag i flagget. Det var ikke tvil. Det stod nå "kommune med liten k"!

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia