fbpx

Notodden sykehus kutter sengeposter

Radio Rjukan29. oktober 20152min
ambulanse_a781

Reduksjonen av åtte sengeposter er på 16,7 % av sykehusets totale heldøgns sengepostkapasitet blir bekreftet overfor avisa av klinikksjef Per Urdahl.
– Antallet senger er redusert til 40 fordi dag-til-dag registrering av sengebruk siden oktober i fjor viser at dette er et reeelt behov i forhold til dagens paseientstrøm, sier Urtdahl til avisa.
– Det gir et sengebelegg på ca. 90 %, noe som er i tråd med nasjonale ønsker, ifølge Urdahl.
– I Utviklingsplanen ble sengetallet 48 benyttet. etter at sengeenheten på Rjukan har vært stengt ser vi at reelt tall for bruk av senger er 40 og det er det vi nå haer bygget opp en bemanning rundt. Dersom man vil øke planlagt kirurgisk eller ortopedisk aktivitet, kan antallet senger økes eventuelt helt opp til 48 som det er mulighet for, sier Urdahl til avisa.
Antallet ansatte skal ikke være redusert fordi det tidligere var basert på betydelig innleie av byråpleiere, ifølge Urdahl.

Dermed fortsetter nedbyggingen av sykehus-Telemark også utover det som står i nedleggelsesplanen for 2014-17.
Intervjuet sier ingenting om reduksjkonen i behovet er fordi pasienter fra Øvre Telemark søker seg ut av fylket i fritt sykehusvalg.

Den kommunale legevakta på Notodden flytter nå ut av sine nedslitte lokaler på Notodden sykehus fordi Sykehuset Telemark har sagt at de selv trenger plassen i forhold til den såkalte utviklingplanen. Nå er det mulig at de likevel ikke har bruk for lokalene iogmed reduseringen av den planlagte aktiviteten ved sykehuset.
– Legevaktlokalitetene vil bli inkludert i utviklingsprosjektet av Notodden sykehus – fase 2, forteller urdahl til Telen.
– Man har blant annet diskutert muligheten for mer romslige forhold for dialyseaktivitet og poliklinikker, sier Urdahl.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia