fbpx

Nå er Gausta Skisenter samlet under én eier

Radio Rjukan3. desember 20214min
gaust-skisenter

Vätterledens Invest AB har kjøpt opp heiser og overtatt tomteavtaler fra Gaustatoppen Skisenter A/S. Dermed er man nå eneeier av hele Gausta Skisenter. Avtalen er en del av en langsiktig strategi for å ta Gausta til toppen blant norske skisentre.

Vätterleden Invest AB (VIAB) ble eier av Gaustablikk Høyfjellshotell og Skisenter i 2018. Før vintersesongen 2018/2019 ble de to skisentrene – Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen Skisenter – samlet under et felles navn, Gausta Skisenter, og fikk en felles driftsorganisasjon.

VIAB har for en tid tilbake kjøpt ut Gaustatoppen Skisenter og ble eneeier av Gausta Skisenter. Avtalen inkluderer heiser, snøproduksjon og rettighetene til kontraktene med berørte grunneiere. Med eierskap til alle 13 heisene, 35 bakker og et førsteklasses snøproduksjonsanlegg, har Gausta Skisenter de beste forutsetninger for videre utvikling.

– For oss på Gausta Skisenter er det fantastisk at avtalen er gjennomført. Med en enkelt eier får vi raskere beslutningsveier og kan jobbe mer effektivt for å gi gjestene våre Norges beste alpine opplevelser, sier Bjørn Tverberg, ansvarlig for Gausta Skisenter.

– For Gausta som destinasjon er avtalen et naturlig steg mot visjonen om å skape Norges mest spennende fjelldestinasjon. Med avtalen nå fullført ser vi frem til et tett samarbeid med grunneiere og Tinn kommune for å skape noe helt unikt, sier Hans Langenius, daglig leder for destinasjonen Gausta.

Siden oppkjøpet i 2018 har VIAB gjort store investeringer på Gausta. Eierskapet er langsiktig, og investeringer som er gjort følger masterplanen som er utviklet for destinasjonen. De siste årene har det blitt gjort mange forbedringer på skisenteret, innen snøproduksjon, servicebygg og fasiliteter for destinasjonens gjester.

– Når koronapandemien er over, er vi godt rustet til å fortsette å utvikle det store potensialet som Gausta har som destinasjon, sier Mikael Jönsson, administrerende direktør i Vätterledens Invest AB.

Fakta:
Vätterledens Invest AB (VIAB) er et investeringsselskap med base i Göteborg med fokus på langsiktig utvikling av små og store selskaper. VIAB er aktiv i flere ulike bransjer, både industri, handel, eiendom, skogbruk, energi og destinasjonsutvikling. VIAB har en årlig omsetning på omlag 1,8 milliarder SEK. Selkapet kjøpt Gaustablikk Høyfjellshotell i en strt på å gjøre Gausta til en av Norges aller bste skidestinasjoner. For mer informasjon, besøk viab.se

Gausta Skisenter:
Gausta er fellesnavnet for destinasjonen Gausta, en året-rundt-destinasjon i Tinn, i Vestfold og Telemark fylke. Her finner du Gaustatoppen, ett av Norges vakreste og mest ikoniske fjell på 1883 moh., og Gaustabanen, den hemmelige banen inne i fjellet. Ved foten av Gaustatoppen ligger Gausta Skisenter, et skianlegg med 13 heiser og 35 nedfarter for hele familien. På Gausta finner du også Gaustablikk, det klassiske hotellet fra 1970 som feirer 50-årsjubileum i år og nå renoveres for å stå klart for de neste 50 årene.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia