fbpx

Idag åpner Rjukans nye byhotell

Radio Rjukan3. desember 20217min
rjukan hotell (4)

Park Hotell Rjukan er nå historie. Navnet skal slettes ut, i likhet med «Skyline Disco» og «Ammonia Restaurant» – og på samme måte som «Tinnkruset» og «Tinnstua». Du kjenner igjen hotellet, for bygningsmessig er det uendret – men fargene er moderne, møblene er skiftet, og alt er pusset opp.

Gjenkjennelig, men bare i form, ikke på «look».

Navnet nå er Rjukan Hotell. Logoen er ny, men den unike kunsten over døra er beholdt.  Resepsjonsområdet er det samme – puben, restauranten og etasjene. Men det er lekkert. Og ikke minst er det blitt lekkert i femte etasje.

 

– Det er nytt kasse- og bookingsystem, og nå settes det opp dekorasjoner. Alle skal møtes av en person med et smil i resepsjonen. Du kjenner igjen lokalet, men det er nye møbler og nye farger fra Rjukan Interiørsenter på Svadde, sier Mikael Hammersten. Han og kona Ida skal drive det, med Ida som sjef, mens Mikael skal fortsatt ha ansvaret for Den Lykkelige Sportsman på Gaustablikk.
Det er Glenn Grumheden som har kjøpt hotellet og hyret inn de to til å drive. Det er store utviklingsplaner for hotellet på sikt.

Elektrokontakten har stått for lys og elektrisk.

Kjøkkenet er pusset opp – med nye benker, nye maskiner, ny kjøler og nye apparater. Konstruksjonen av hotellet er velig gjennomtenkt og praktisk.

Her er det en ny baristamaskin, så her kan du få ordentlig kaffe. I tillegg til nytt shuffleboard for underholdning, og begge toalettene er helt nye. Femteetasje har mistet 80-tallsfargene som var gule og rosa, og nå er det stilfullt i grønt, grått og brunt. Det er ikke til å kjenne igjen, selv om det nok er mange som har gode minner herfra, sier Hammersten.

– Klokka seks på fredagskvelden er det over 100 som skal til julebord, og så blir det dans og moro, forteller Hammersten.

Inne på det mindre seminarrommet blir det rigget til med tipp topp konferanseutstyr. Planen for taket vil han ikke si så mye om ennå.

– Alle rom har ny innredning, nye senger, nye speil, nye møbler, nye tepper og alt er malt, nye gardiner og ny utsmykning. Bare vinduene er til å kjenne igjen, enn så lenge.

– Det foreligger planer og idéer, men vi må ta hotellet, mat og servering først. Idésystemer fra Drammen har laget en ny profil, og setter det opp nå. Vi vil ikke assosieres med det som har vært tidligere. Vi har gitt årstemaer til etasjene, forteller Hammersten.

Nå skal det satses på at lokalbefolkningen skal trives. De må vinnes tilbake. Det skal gjøres med mat og god og folkelig stemning.
– Lokale er viktige. Her skal de få god mat og drikke. Vi satser på å endre menyen etter årstidene, satser mye på lokal mat. det skal være åpnet for alle. Du kan komme inn via resepsjonen eller sideinngangen til restaurant og pub. Nå er det julemat som gjelder, og fra mandag så kan alle komme innom å se og teste oss, sier Hammersten.

– Her kan du komme som du er, eller stivpynta. Vi har laget eget barnerom, så mor og far kan spise ferdig ved bordet, mens ungene leker. Vi vil være åpne og klare for lunsj og middagsservering hele uka, forteller Hammersten.

Baren er oppgradert og har fått shuffleboard. Heisene, både personheisen og vareheisen ser ut som de gode gamle med messing-ornameneter, nypusset. Men hele motorikken er skiftet. Sjelen i hotellet fra da det var byens pulserende hotell er ivaretatt.

– Vi gleder oss veldig til å ta imot folk, og vi får nok høre mye av hotellet historie på godt og vondt, tror Mikael Hammersten.
– jeg håper vi får til å lage et byhotell som folk er fornøyd med både gjester og lokal befolkning. Det er målet. Så får vi se hva vi finner på ellers, sier Hammersten.

 

– Vi kunne gjerne doblet antall rom og etasjer. Det er seks etasjer, sitteplass til 80 i restauranten og 120 i femte etasje. Vi har 239 rom, og kan ta 100 overnattingsgjester, men på sikt så bør det utvides.

Hotellet som én gang var byens stolthet skal tilbake på lokalfolks lepper.

– Nå er det bare å komme! Jeg håper folk blir positivt overraska, og at de blir brukere av hotellet til hverdag og fest, sier Hammersten.

– Dette er det mest spennende jeg har gjort. Det er stort og så mange har et forhold til det, så nå håper jeg man ser det nye som det er og demper forventingen i starten, for det er nok mange som mener mye. men jeg synes det er i ferd med å bli bra.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia