fbpx

Krever å få dra på hytta i påsken

Radio Rjukan22. mars 20204min

Regjeringen har nylig innført de mest inngripende tiltak noensinne i fredstid. Blant tiltakene er et forbud mot å overnatte i fritidsbolig dersom hytta er utenfor bostedskommunen. Det betyr at det er relativt stille i hyttefeltene i Tinn om dagen, men Norsk Hyttelag mener at de bør få dra på hytta i påska. 

 – Hyttelivet er noe av det flotteste vi har, og vi er like glade i hyttekommunen vår som de som bor der hele året. Når ting er vanskelige, gir hytta frihet. Når det er krise, er hytta det tryggeste vi har. Det er ikke det minste rart at vi er mange som ønsker å søke dekning på hytta når pandemien truer, sier Audun Bringsvor, generalsekretær i Norsk Hyttelag.

Norsk Hyttelag er en interesseorganisasjon for landets drøyt 600 000 hytteeiere.

 – Jeg mener det er åpenbart at det kommunale helsevesenet må være tilpasset antall hytter i kommunen. Denne plikten er helt uavhengig av eiendomsskatt, og er noe kommunen påtok seg da de tegnet hyttene inn i sine reguleringsplaner, sier Bringsvor.

I en pressemelding skriver Norsk Hyttelag at årsaken til at vi blir bedt om å være hjemme akkurat nå, handler ikke om eiendomsskatt eller grådighet, det handler om at koronaviruset allerede utgjør en stor belastning for de som jobber innen helse. Om en av oss skader oss mens vi måker hyttetaket, må ambulansen ta høyde for at vi kan være smittefarlige, og alt tar mer tid. Kanskje må ambulansen smittevaskes før den kan brukes på nytt.

 – Et totalforbud mot å være på hytta er unødvendig inngripende. Vi krever at karantene­forskriften endres før den eventuelt fornyes etter 1. april. Forbudet må utformes slik at det tar lokale hensyn og at det bare forbyr opphold som medfører økt smitterisiko (direkte eller indirekte), mener Bringsvor. 

 – Når vi kommer til påske, har hele befolkningen vært gjennom en tre uker lang periode med smitteverntiltak, svært mange i hjemmekarantene. Risikoen ved å reise på hytta, vil være lavere for flere av oss enn den var for bare en eller to uker siden. Svært mange av landets hyttekommuner vil være i god stand til å ta mot friske hyttegjester som kommer rett fra karantene, mener Norsk Hyttelag.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia