fbpx

Kan ny Nesbø-film lokkes til Norge og Tinn?

Radio Rjukan4. april 20174min
bloodonsnow_2f19

""Skuespilleren Tobey Maguire (41), kjent fra blant annet Spiderman-filmene, Den store Gatsby, Siderhusreglene og Bisquit, har sikret seg rettighetene til "Jo Nesbøs Blod på snø" sammen med kollega Lawrence Grey, melder filmnettstedet Deadline fra Hollywood. 

Ifølge nettstedet skal Nesbø selv være med på å skrive manuset til filmen, som får tittelen Blood on snow, som er direkte oversatt tittel til engelsk. 
Det blir også Tobey Maguire regidebut etter 27 filmer som skuespiller.

"Blod på snø" handler om den skjeggete leiemorderen Olav Johansen, som handler på oppdrag fra den ene av Oslos to store prostitusjons- og heroinbaroner.

Nyheten om en ny Nesbø-filmatisering kommer mens innspillingen av "Snømannen" er i det som kalles "post production".

Opptakene til filmen ble gjort mellom januar og april 2016 på Rjukan, i Oslo, og i Bergen, og teamet kommer våren kommer filmproduksjonen likevel tilbake til Norge for å gjøre noe nye restopptak, som de har fått penger til gjennom ""incentivordningen.

Det planlegges spesialvisning utendørs i Fyriegg ved Gaustablikk i oktober når Snømannen skal ha premiere.

Nå er spørsmålet om man kan lokke nok en Nesbø-produksjon til Oslo og et snørikt distrikt som Rjukan med insentivpotten for 2018.

Mer på filmnettstedet Deadline  

Stein Lier-Hansen, direktøren i norsk industri gikk hardt ut for å få til film-insentivordingen for norsk filmbransje for å trekke dem til filming i Norge, og nå er en ny mulighet til å hive seg på for Norge, Oslo og Tinn.

I denne boka, som i Snømannen, trengs Oslo som kulisse, og det trengs snø også!
Og denne filmen vil være med på å øke interessen for Snømannen når den får premiere, og for Jo Nesbø som filmmanus-forfatter.

Linker:
Tobey Maguire på imdb.com
Blood on snow på imdb

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia