fbpx

Ikke kræsj julen inn i år!

Radio Rjukan4. desember 20154min

I desember er det også høytid for krasj! Bang! Og knuste biler. Tall fra Tryg Forsikring viser at bilskader øker med 30 prosent i desember i forhold til resten av året.

– Det er spesielt søndager i advent som er den store krasj-dagen. Da er det ofte flere stressede bileiere ute på veiene som speider etter julegaver, men som glemmer å se seg for i trafikken, sier pressetalsmann Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Ryggeulykker og påkjøring av parkerte kjøretøy er gjengangere i desember. Det er heller ingen overraskelse at flesteparten av skadene kommer i de store parkeringsshusene i tilknytning til kjøpesentre.
– Det er vel de færreste som ønsker en bulk til jul. Det blir fort dyrt. Stress derfor ned og konsentrer deg om å kjøre bil også når du parkerer. Julegavene løper sjelden fra deg, sier Steen.

Det er mest førjulsbulking i folkerike fylker som Oslo, Akershus og Hordaland, viser Finans Norges trafikkstatistikk.
– Folk i aldersgruppen 35 til 49 år er de mest uheldige og de som ofte stresser mest, sier Steen i Tryg Forsikring.

Ifølge beregninger fra Tryg får forsikringsbransjen som helhet meldt inn 800 bilskader daglig i desember, med skadeutbetalinger på til sammen 19 millioner kroner.

– For Tryg sin del hadde vi i desember i fjor 915 tilfeller av bileiere som kjørte på parkert bil, 664 påkjørsler bakfra og 735 ryggeskader for å nevne tre-på-topp-listen innen bilulykker med flere involverte i desember.

Forsikringsmannen Steen har et tips helt til slutt:
Etter å lest statistikken over antall bilsmeller i desember, så skal ikke ut med bilen min på kjøpesenter på lillejulaften, uansett hvor mye min kone maser, smiler Steen.

Tryg forsikring har noen enkle råd for å unngå kjøpesenterbulkene:

– La bilen stå søndagene i adventstiden
– Unngå de store kjøpesentrene
– Parker der ingen andre vil stå, typisk langt fra inngangen
– Rygg inn når du parkerer, da har du oversikt over trafikkbildet, mange uhell skjer når man rygger ut fra en parkeringsplass

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia