fbpx

Igang med omsorgsboliger i Tinngata 24

Radio Rjukan10. desember 20212min
omsorgsboliger

Det er gitt byggetillatelse til de planlagte omsorgsboligene som er planlagt i Tinngata 24 på Tveito, og nå er arbeidene med å gjøre tomta klar gjort. Kommunestyret har tidligere fattet vedtak om at dagens bemannede omsorgsleiligheter i Tveito Allé skal erstattes av nye leiligheter her. I Tveito Allé er det seks leiligheter, mens det i Tinngata 24 skal bygges åtte.

– Vi er nå igang med å støpe grunnplata, selv om været lager utfordringer. Så blir det et opphold mens bygget produseres i deler i januar og februar, og så reises bygget i februar-mars, sier Geir Olav Luraas i A til Å Entreprenør AS.
– Vi regner med å ferdigstille det i løpet av året, med overlevering i oktober-november 2022, sier Luraas.

Kommunedirektøren engasjerte to arkitektfirmaer til å utarbeide skisseforslag, henholdsvis Context AS og Friis Arkitekter AS.

De to skisseforslagene ble deretter vurdert av en prosjektgruppe ledet av konstituert kommunedirektøren Svein Aannestad med representanter fra omsorgstjenesten, teknisk etat og planavdelingen. Huset skal ligge rett ved siden av Mannheimen bygget og Ingolfsland stasjon. Paradiset ligger et steinkast lenger opp i gata. Mye verdensarv i nabolaget med andre ord. Hvordan bygget passer inn i den øvrige bebyggelsen har vært et av flere kriterier gruppa har vurdert. Gruppa så på ulike sider ved bygget som fasadeuttrykk, vedlikeholdskostnader, rominndeling, privatliv for beboere og arealløsninger for personalet. Politikerne ble anbefalt å velge løsningen til Friis Arkitekter AS som lokalisert i Nore og Uvdal. I vedtaket fra 10. desember heter det «Kommunestyret vedtar at skisseforslaget fra Friis Arkitekter AS legges til grunn for videre planlegging av 8 bemannede omsorgsleiligheter i Tinngata 24».

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia