fbpx

Holdt møte for mulige sykehusaksjonærer

Radio Rjukan17. januar 20196min
mats-jonsson-2_cf61

Sykehusinvestor Mats Jönsson tok smilende i mot de som kom for å høre om planene for selskapet Rjukan Health Resort AS og mulig aksjekjøp. Med trykkede plansjer i entréen og som bakvegg på møtet forklarte Jönsson om sine planer med å drive eiendommene Sykehusveien 2-8, som innebærer 7.549 kvadratmeter med bygningsmasse og 15.658 kvadratmeter tomt. Teknisk verdi er på 106,5 millioner og forsikringsverdi på 461 millioner i eiendom som bare med dagens drift forrentes med et overskudd på over én million.

Svensken presenterte seg som 62 årig entreprenør med allsidig bakgrunn, og som en som jobber hardt og tør å ta sjanser, og fortalte litt om seg seg til de fremmøtte, og at han var iferd med å flytte til Jernbanegata på Rjukan sammen med kona.
– Jeg er blitt forelsket i Rjukan og området rundt, sa Jönsson, og sa at han ønsker å gjøre noe bra og langsiktig med sykehus-eiendommene. 

Jönsson var klar på at han vil utvikle eiendommen, som han mener det allerede er god økonomi i, videre, og han vil gå i gang straks salget er klart. Han har nettopp gått fra å være i kontakt med megler til at det nå er oppnevnt en ansvarlig for overdragelsen av eiendommen, noe han håper skjer i mars.
Jönsson var også tydelig på at han ikke selv skal drive stort i helserelatert virksomhet, men legge til rette for det. Fellestjenester som treningssenter og pasienthotell er aktuelt for hans del. Han kommer til å jobbe aktivt med å legge til rette og selge inn idéen rundt Rjukan Health Resort, sammen med et team, og gjerne også med ivrige lokale aksjeeiere. Han regner med å bruke omlag 2000 kvadratmeter selv, der kjøkkendelen og vaskeriet er noe ""som blir først operativt i samording med utleievirksomheten han allerede driver med i Gaustaområdet i Skiclub Partner AS.

Søsterhjemmet som består av 16 utleieenheter som skal innredes og leies ut for korttidsleie under navnet Rjukan Sport Lodge, og det planlegges kontorhotell og konferanselokaler, og altså et treningssenter, som ansees som en sentral del av infrastrukturen for også andre leietakere i RHR, det under navnet Rjukan Office Lodge. Omlag 3 millioner kroner skal brukes innledningsvis til tilrettelegging.
Det tilbys 100.000 såkalte folkeaksjer i form av B-aksjer på poster med kjøpsverdi på 10.000 og ned til 1.000 kroner, med utvidet frist til 22. februar. 
– Jeg innser at fristen 18. januar ble for kort, og uansett skal ikke aksjekjøp effektueres før kjøpet av eiendommen er endelig, sa Jönsson, og forklarte at man bare henvender seg på forhånd om hvor mye man ønsker å kjøpe aksjer ""for. Aksjesalget skal ikke være for å skaffe kapital, men engasjement. Han tror at lokalt engasjement vil skape større suksess og mer ønskede tjenester i bygget.

Jönsson sa også at det ville bli prioritert å få fjernet vegetasjon, slik at sykehuset skulle få tilbake utsikten ned mot Stadionområdet. 
– Jeg håper på et lokalt engasjement for å utvikle noe sammen med interesserte, og muligheten for aksjekjøp er først og fremst for å øke stoltheten med å være med å bygge opp noe nytt, og at det øker muligheten for å få til noe med lokalt initiativ. B-aksjeeiere inviteres på generalforsamling, og vil få gratis tilgang til treningssenter, rabatter på leie, mat og café-tjenester, og det blir årlig coctailparty i forbindelse med årsmøtet, smilte Jönsson, som pratet seg litt hes før han åpnet for spørsmål fra forsamlingen, noe det ikke var mye av etter utgreiingen.
Det skal opprettes en nettside – rjukanheathresort.com – som fortelle rom planene.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia