fbpx

Hannah Eline med ny singel før høstens album

Radio Rjukan6. oktober 20219min
5_ Hannah Eline_foto Fotograf Elisabeth Haig Jacobsen_fri bruk

Fredag var 24. september er slippdatoen for Hannah Elines nye single «Make me stay», som er hennes tredje singel – og nå er det som artisten «Hannah Eline» og ikke bare Hannah.

– Jeg valgte å gå over til Hannah Eline, for det var flere andre artister som het Hannah, så jeg måtte finne noe unikt. Dette er en læringsreise, og jeg trengte å ikke bli forvekslet med andre, naturligvis. Jeg tror jeg er ganske unik som Hanna.

Den nye singlene er spilte inn på samme tid som «Addictions», som ble en lokal radiohit.

Studiorunden var våren 2020, og siste runden var i sommer.

– Jeg håper den får mye oppmerksomhet, sier Hannah Eline som er fra Atrå, men som nå bor i Austbygde i Tinn.

– Jeg håper stadig flere skal oppdage hva jeg driver med. De første singlene «September» og «Addictions» var først og fremst å få gjort det, og lære det å distribuere en singel, men det er vanskelig å bli oppdaget i et marked der det slippes ut flere singler hver eneste dag, sier hun.

– Jeg lever jo litt for publikums respons. Jeg har gjort noen grep, og håper det når litt bedre ut enn før. Jeg har inngått samarbeid med et markedsføringsselskap som er gode i Norge og i Japan, og så får vi se hvem som plukker opp agnet. Bildene for lanseringa er tatt utenfor mitt eget hus ved Tinnsjøen i Austbygde, og det er fotograf Elisabeth Haig Jacobsen som har tatt dem. Og jeg er veldig fornøyd med de bildene, forteller Hanna Eline.

Mange i Tinn vet hva hun holder på med, og at hun gjør ting som hun synes er moro.

Både gjennom kulturskole, privatundervisning, kor og band er det mange som har fått henne med seg, og da også ikke minst solo.

Men nå håper hun at resten av Vestfold og Telemark, og Norge for øvrig skal oppdage henne.

Hør Hannah Elines nye single her:

– Hva kan du si om den nye låta?

– Det er en låt som forener dyp smerte og håpefull lengsel. «Make Me Stay» handler om brytningspunktet i enhver klassisk kjærlighetshistorie. Øyeblikket der du er ferdig, har bestemt deg for å gå, men innerst inne har lyst til å bli. Når du står på terskelen på vei ut av døra for siste gang. Likevel roper alt inne i deg om å gå inn igjen. Da snur du deg, søker blikket til den andre og ber: «gjør noe da! Få meg til å bli.» Det er selvopplevd, og for min del gikk det bra, forteller Hannah Eline.

– Jeg befant meg på et vanskelig sted i relasjonen til partneren min og ønsket å sette ord og melodi til de vanskelige følelsene. Låta ble en beskrivelse av hvordan det hadde vært om jeg hadde reist, og hvem vet; kanskje bidro låtskrivingen til at jeg ikke flyktet ut døra i blind smerte den gangen, noe jeg er veldig takknemlig for i dag, forteller Hannah Eline.

– Å skrive og skape er terapeutisk for meg. Når jeg lytter til «Make Me Stay» nå, hører jeg sorg og desperasjon, men også en voldsom lengsel etter å bli værende og et sterkt håp om at ting kan bli bedre. Og det ble det heldigvis, mener Hannah Eline.

Som låtskriver har Hannah Eline latt seg inspirere av sitt eget liv gjennom 20-årene, hvordan det var å bli mor i ung alder, gifte seg tidlig og samtidig lete etter egen identitet.

Da hun studerte møtte hun produsent Konrad Lunde som ble hennes kreative partner gjennom mange år. Samarbeidet resulterte i et jordnært lydbilde som kler Hannah Elines florlette og uttrykksfulle vokal.

– Hvem er dine største inspirasjonskilder?

– Jeg ble voksen så å si under Coldplays fengende sårbarhet, av Joni Mitchells låtskriverkvaliteter. Kanskje også Sufjan Stevens. Coldplay har jeg blitt voksen under, og synes de har store kvaliteter. Det er blitt et landskap der disse møtes. Men jeg håper det høres ut som mitt eget.

«Make Me Stay» er siste smakebit før Hannah Eline slipper sitt debutalbum senere denne høsten.

– Medvirkende på låta er et kobbel av studiomusikere fra Oslo som jeg studerte sammen med. Konrad Lunde som også har hjulpet med skrivinga er med, og det er også Kristian Sæland, Espen Tappel og Ole Bendik Rørstad.

– Likte du å synge i studio?

– I ærlighetens navn liker jeg meg bedre på scenen enn i studio. Det føles mer fremmed å stå i studio, og ikke se hvem man kommuniserer med, slik man har på scenen. Man er mer naken og alene, og det er mer krevende. Da må jeg grave djupere i meg sjøl, det å synge for studioveggen, sier Hannah Eline.

– Jeg liker å spille for de som lytter, og overbevise de som kanskje ikke følger med.

– Når kommer albumet og hva heter det?

– Det kommer i slutten av oktober, og så er det klart for en releasekonsert i Tinn. Albumet kommer til å hete «The Mother, the maiden and the crown». Det er oversatt jomfruen, moderen og den gamle trøtte kloke kvinnen, og det er hentet fra en hedensk gudinne, fra en gammel trostradisjon, som illustrerer et kvinneliv.

Hør Hannah Elines forrige single Addictions:

– Hvorfor «hedensk» må vi jo spørre oss da?

– Ja, det skjønner jeg, ler Hanna Eline og forteller:

– Det var Megan Hutchinson Case, som er designeren min, som kom på det. Jeg tok kontakt med henne, og forklarte hva som er mitt prosjekt og den røde tråden, og da mente hun dette ville være bra. Da hun presenterte det for meg, mente jeg at dette stemmer jo med det jeg ønsker å si.

– Jeg ønsker å takke alle som har trodd på meg, og som har backet meg og så håper jeg at de er med å spre låta til flest mulig bekjente slik at de oppdager det jeg holder på med, avslutter Hannah.

Nå er den nye singelen ute på alle relevante strømmetjenester fra i dag; på Spotify, Youtube, Tidal, Itunes, Apple Music og de aller fleste steder hvor det norske folk hører på musikk.

Og når du søker på Hannah Eline så er det bare den riktige Hanna som kommer opp.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia