fbpx

Du inviteres på nasjonaldagsfeiring på Gaustatoppen også i år

Radio Rjukan16. mai 20173min
gaustatoppen-turisthytte-fato_9adf

Nok en gang blir det arrangert 17.-maitog frå Stavsro opp til Gaustatoppen Turisthytte. I år ser det ut til at dette vil foregå til fots. 

– Det blir arrangert sekkeløp på Tuddalstippen og potetløp i trappa opp til hytta. Det blir også servert pylser i brød, kaker og kaffe. Bli med å feire Noreg på Telemarks tak! Hurra! Heter det fra BDen norske tiristforening.
det er blitt tradisjon, dette nå, feiringen som Gaustatoppen-entusiast Jon Ingebrigtsen tok initiativ til for noen år siden.

Og stadig flere vil til fjells på 17. mai. Fjorårets  tur og 17. mai-feiring på Gaustatoppen hadde rekordoppslutning. Like stor som i Friluftslivets år i 2015, da NRK 1 hadde direktesendt TV fra toppen på nasjonaldagen.

""Aldri tidligere hadde så mange møtt opp for å bli med i skitoget og feiringen av 17.
mai på Telemarks tak.

På DNT Telemark sin nettside kan vi se invitasjonen ordrett fra Jon Ingebrigtsens hjerte:

"Tradisjonen tru, inviterar DNT Telemark til 17. mai-feiring på Gaustatoppen også i år. Turisthytta på toppen vil vera open for servering.og feiring.

«Skitoget» som fellestur, med gaustatoppveteran Jon Ingebretsen som turleiar, startar frå Stavsro parkering ved fylkesveg 651 kl. 10.00. Vegen over fjellet har opna.
Frammøte er på p-plass ved avkøyring til Gaustablikk på Tinnsida.

Å feire nasjonaldagen på Telemarks høgaste fjell er ei fin og mektig oppleving, med utsyn til ein sjettedel av fedrelandet, eit fjelland mot nord der fjellfriluftslivet er tradisjonsrik natur- og kulturoppleving.
Viktig med vanlege turklær og skiutstyr  etter forholda. Det norske flagget må vera med på tursekken, oppmodar Jon Ingebretsen.

Om det blir direktesendt TV i år er ennå ikkje avklara.
Info: Turleiaren  tlf 481 01 435"

Linker:
DNTs invitasjon på nettet 
Facebookarrangementet til 17.-maifeiringen 

Fotos: Gaustatoppen Turisthytte og Gunnar Brekke/DNT

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia