fbpx

Diana-filmen Spencer på Rjukan kino

Radio Rjukan5. mars 20222min
spencer

Får Kristen Stewart Oscar for sin rolletolkning av prinsesse Diana i «Spencer»?

Noen anmeldere mener at Kristen Stewart er sensasjonell i rollen som Diana, i filmen om hva som kan ha skjedd i de siste avgjørende dagene av ekteskapet med prins Charles. Rolleprestasjonen gjorde at Stewart kom inn fra venstre i siste liten og kapret et Oscar-nominasjon for beste kvinnelige hovedrolle i Oscar-utdelingen som foregår i Hollywood 27. mars.

Det er den chilenske regissøren Pablo Larraín, regissør av den anerkjente filmen om Jackie Kennedy fra 2016, og som også har stått bak El Club, Neruda og Stem Nei som er tilbake med en ny film om en definerende periode i livet til den legendarisk kvinnen med etternavnet Spencer.

Prinsesse Diana er på vei til nok en juleferie med kongefamilien på Sandringham slott. Hun vet at ekteskapet med Charles smuldrer. Han blir ofte sett sammen med Camilla Parker-Bowles, og Diana blir tvunget til å spille perfekt kone. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker bare beskytte sønnene sine, Harry og William. Alle kjenner den stramme kongelige julehverdagen med overdådige middager, tradisjoner og kjølig prat. Diana kan spillet. Men denne julen blir alt annerledes.

NRK p3 Filmpolitiet gir terningkast 5:

«Et nydelig filmet og fantastisk spilt drama som kanskje er en fabel, men virker å treffe skarpt med sine beskrivelser».

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia