fbpx

Ber om navneskifte

Radio Rjukan3. november 20202min
atråsamfunnsgus

Styret i Atrå i Morgo ber om at navnet Atrå Flerbrukshus skifter til tdiligere Atrå samfunnshus etter at det ble reagert på bokmålsformen.

På aAtrå i Morgos nettside kan vi lese vedtaket som er oversendt Tinn kommune:
«Det nye forsamlingshuset på Dugningshaugen står no snart klar til bruk. Me syns det har blitt flott og funksjonelt, og det skal Tinn kommune som byggherre og andre involverte partar ha mykje skryt og anerkjenning for. Men det er ein ting privatpersonar, lag og foreiningar har reagert på i samband med nybygget, og det er namnet Atrå flerbrukshus, som er kome opp ved inngangspartiet.

Me syns Atrå samfunnshus er eit meir passande namn på det nye forsamlingshuset. Det er språknøytralt og seier meir om husets bruksområde, identitet, kultur og historie.
Ei undersøking som er blitt gjennomført viser at mange ønskjer at namnet Atrå samfunnshus også blir nytta på det nye bygget.

På vegne av framtidige brukarar av huset vil me gjerne at namnevalet blir teke opp til vurdering. Me ber med dette om at namnet blir endra frå ATRÅ FLERBRUKSHUS til ATRÅ SAMFUNNSHUS.​

Atrå i Morgo
Styret i Atrå samfunnshus»

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia