fbpx

Ba direktøren gå på direkten

Radio Rjukan9. juni 20164min
bjorn-s-birkeland2_01a2

– Forklaringen for fylkestinget igår begynte med alt annet enn det det handlet om, og når hun og styreleder får spørsmål, sår de tvil om fylkeslegens rapport og troverdigheten, sa Bjørn Sverre Sæberg Birkeland i dagens ettermiddagssending på NRK Telemark.

– Stemmer det, Bess Frøyshov?

– Jeg opplevde det at jeg ikke gjorde det. Vi har gitt tilbakemelding på den midlertidige rapporten, og er i god dialog med Fylkeslegen og har avtalt videre dialog med han før vi skal lukke avvikene, sa Bess Frøyshov som tilsvar.
– Jeg har full tillit til Fylkeslegen, sa Frøyshov, og gjentok ordrett det samme som hun sa i gårsdagens opptak fra NRK Telemark igår.

– Vi opplevde det som at Fylkestinget ba oss komme og fortelle om hvordan arbeidet er i vår organisasjon.
Direktøren trekker Fylkeslegen i tvil og serverer babbel, om pasienter som har permisjon, og at en og annen er ut og inn av de samme sengene, og dermed så er det en dobbeltføring i sengene og så videre, og så videre.
Direktøren mister troverdighet. Troverdigheten står til null. Her går ansatte ut fra to foreninger, Sykepleierforeningen og Yngre Legers Forening å uttrykker bekymringer for driften og sikkerheten, noe fylkeslegen bekrefter i en tildsynsrappoort. Det tyder på at direktøren ikke har dialog med sine ansatte, og ikke tar dem på alvor. 
Jeg mener rett og slett at hun må gå av, eller så må noen over henne forstå at hun må avsettes, sa Birkeland.

Frøyshov ønsket ikke å kommentere at hun burde gå av.
– Birkeland får stå for sine egne vurderinger og jeg ønsker ikke å kommentere det, sa Frøyshov.
– Jeg opplever at vi har en god dialog med tillitsvalgte hver 14. dag og hvis de trenger og ønsker det hyppigere enn det. Og den dialogen vi har med Fytlkeslegen er god.

Hun tar åpenbart feil, mener Birkeland.
– Jeg mener direktøren selv bør innse ar hun må gå, eller så må styreleder ta det ansvaret.

– Jeg tenker at fylkeslegen ser oss i kortene, og vi ønsker det også. Og det arbeidet er vi godt i gang med.
Men når det gjelder tilsynsrapporten, har vi dialog med Fylkeslegen… (og da sa Frøyshov for fjerde gang det samme svaret om at de i samarbeid med fylkeslegen om å lukke avvikene, noe de allerede er godt i gang med…)
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia