fbpx

Refinansiering med betalingsanmerkning

Radio Rjukan3. januar 202110min
Man with calculator counting money and checking bills at home
Savings, finances, economy concept, middle aged man with calculator counting money, holding papers, home interior, copy space
Dersom du har fått betalingsanmerkning bør du rydde opp i privatøkonomien, for å kvitte deg med anmerkningen. Det er imidlertid ikke alltid så lett. Her viser vi deg noen muligheter for å løse problemet.

Å ha en betalingsanmerkning kan føre til mange utfordringer i hverdagen, og bør derfor ryddes opp i så raskt som mulig.

 

Uten telefon

For det første vil en betalingsanmerkning gjøre det svært vanskelig å få godkjent en søknad om lån eller kreditt.

Når det gjelder kreditt så er det noe vi trenger i mange sammenhenger. For eksempel er mobilabonnement noe man betaler på etterskuddsvis hver måned. Derfor foretar telefonselskapet en kredittsjekk før de godtar nye kunder.

Dersom du har en betalingsanmerkning risikerer du dermed å ikke få mobilabonnement. Det samme gjelder også andre tjenester, som for eksempel reiseforsikring, ifølge Nettavisen.

 

Ut av uføret

Bakgrunnen for at noen får betalingsanmerkning er som regel at man har tatt opp så mye gjeld at det er blitt uhåndterlig. For å rydde opp i en slik situasjon er ofte en refinansiering løsningen. På Refinansiere.net kan du sammenligne ulike tilbydere av refinansiering.

Men siden betalingsanmerkningen hindrer at man får godkjent en lånesøknad kan det oppleves som en uoverstigelig hindring.

Heldigvis finnes det noen banker som vurderer også de søkerne som har en slik anmerkning. Ifølge Nettavisen gir både Bluestep og Bank2 lån også til søkere med betalingsanmerkning. Men da gjør de en individuell vurdering av betalingsevnen til hver enkelt søker.

 

Bolig som sikkerhet

Dessuten må boligen eller fritidsboligen til søkeren stilles som sikkerhet for lånet. Da kan ikke den allerede ha for høy belåningsgrad.

Vanligvis kan man søke om et tradisjonelt forbrukslån ved refinansiering. De er vanligvis usikrede lån. Det betyr at man ikke trenger å ha en bolig eller annen eiendom å stille som sikkerhet. Men dersom du har en betalingsanmerkning må du imidlertid ha en slik form for sikkerhet.

 

Lån det du trenger

Dersom du har mulighet til å stille slik sikkerhet, og får innvilget et lån til tross for betalingsanmerkning, så bør du ikke låne mer enn du trenger.

Finn på forhånd ut hvilken gjeld som har ført til betalingsanmerkningen, og hvor mye penger du trenger for å få slettet den gjelden. Deretter bør du låne dette beløpet, og sørge for å betale den gjelden raskt.

Du kan også følge opp at betalingsanmerkningen blir slettet fort. Dette kan du gjøre ved å henvende deg til kredittforetaket du skylder penger hos.

 

Ny refinansiering

Du bør ikke anse deg som ferdig selv om du har fått slettet betalingsanmerkningen din. Etter at du har gjort det står du nemlig 1103friere til å søke nytt forbrukslån. Situasjonen din er da betydelig endret.

Du har da fått tre fordeler:

  • Du har ikke lenger en anmerkning som automatisk fører til et «nei» hos de fleste bankene.
  • Du har en litt bedre kredittscore, slik at du kanskje får noe bedre betingelser enn tidligere.
  • Du kan låne penger uten å måtte stille boligen din som sikkerhet.

Dermed kan du da søke om forbrukslån i flere banker, og velge den som gir deg best betingelser. Fortsatt gjelder rådet om å låne så lite som mulig, slik at du ikke på nytt havner i et betalingsuføre.

 

Få oversikt03

Uansett hva slags refinansiering du planlegger å gjøre, så er det fornuftig å først skaffe seg oversikt over egen økonomi. Det finnes flere tjenester som både sjekker om du har betalingsanmerkninger, og som kan utføre kredittscore for deg.

Kort oppsummert kan vi si at du bør planlegge to trinn i prosessen med å refinansiere når du har betalingsanmerkning. Det første trinnet er mens du har anmerkningen, og det andre er rett etterpå.

Kilde: refinansiere.net

 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia