fbpx
Slik kommer du i gang med kryptoinvesteringer!

Hvordan komme i gang med kryptoinvesteringer

Radio Rjukan3. mai 20215min

I dag er det utrolig enkelt å investere i kryptovaluta, sammenlignet med for fem år siden. Før var slike investeringer ekstremt tungvint og mer tilpasset den profesjonelle investorer.

Det siste året har krypto vokst til et av de største handelsmarkedene i verden, og det finnes nesten ikke en handelsplattform som ikke tilbyr kryptohandel.

Så enkelt er det å komme i gang:

1. Finn en egnet handelsplattform- Aller først må du finne deg en nettmegler som faktisk tilbyr handel av kryptovaluta.

2. Aktiver din konto- For å aktivere kontoen må du registrere deg som bruker, gå igjennom en verifiseringsprosess, samt gjøre et innskudd. Når dette er gjort er kontoen klar til bruk.

3. Finn ditt investeringsobjekt- Finn fram til kryptovalutaen du vil investere i, gjør dine analyser og vurderer om dette er noe du vil investere i.

4. Velg beløp og klikk «kjøp» – Når du har gjort litt bakgrunnskjekk og er sikker på at dette er noe for deg, trenger du bare å velge beløp og klikke på «kjøp». Du har da investert i kryptovaluta.

 

Investorer nyter godt av den kraftige veksten til for eksempel Bitcoin, og siden det er så enkelt å komme i gang med investering, virker det som bare flere og flere hiver seg ut på kryptmarkedet. Det er imidlertid et par ting som er viktig å vite før du begynner med dine investeringer. Her er hva du trenger å vite før du investerer i Bitcoin.

Det er stor forskjell på de ulike plattformene

Hvilken handelsplattform du velger har faktisk stor betydning for dine investeringer. For det første varierer det i hva som kreves i gebyrer, og for det andre er det stor forskjell på hvilke funksjoner og verktøy som tilbys.

Med lave gebyrer unngår du at gevinstene dine blir spist opp, mens et godt utvalg av verktøy og funksjoner gjør det enklere å analysere og forutsi en prisbevegelse. Dermed gjør du lurt å i sammenligne og vurdere flere plattformer opp mot hverandre.

Kryptovaluta svinger kraftig i verdi

En kryptovaluta svinger kraftig i verdi, og det innenfor korte tidsperioder. På «fagspråket» kalles dette for et volatilt marked. Grunnen til de hyppige svingningene er fordi mange av de som investerer krypto, gjør det med et mål om oppnå kortsiktige gevinster.

De kjøper da for å selge igjen kort tid etter, i håp om få avkastning. Et marked hvor det konstant kjøpes og selges i, vil det oppleves med konstante prissvingninger. Disse kan oppleves skumle, spesielt om prisen skulle falle drastisk. Dette er for øvrig noe du må regne med, kjøper du Bitcoin eller andre krypto.

Klargjør en strategi og hold deg til denne

Dette er ekstremt viktig! Hva er ditt formål med investeringene? Tenker du langsiktig eller kortsiktig? Med en langsiktig strategi er det viktig å ikke la seg stresse av kursfall. Selv Bitcoin som er oppe med flere tusen prosent siden 2009, har hatt enorme kursfall på sin vei.

Ønsker du kortsiktige gevinster derimot, må du selge så fort prisen har nådd sitt antatt høyeste, og kjøpe så fort den er på sitt laveste igjen.

Investorer som havner litt imellom, og som ikke har en klar plan, opplever som regel større tap enn profitt på sine investeringer.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia