fbpx

Unggutta knuste Gokstad

Radio Rjukan2. april 20167min
rj-gokstad16-3_1d01

Kampen startet jevnt, og HG Gokstad ledet 6-4, etter at Rjukan hadde åpnet best. Deretter kom Rjukan opp igjen, og lenge lå det helt jevnt, før Rjukan kom tilbake med ledelse 9-8. Fram til da gikk det meste inn, og Gokstad viste at de hadde spillere som ""kunne. Men kampen var angrepsfokusert, og Rjukan hadde ikke fått satt forsvarsspillet.

Men Gokstad kom med minimal spillerstall, og Rjukan, som starte med halve laget som ungutter putta flere og flere av dem innpå. etterhvert løp de Gokstad i senk. Og selv o  ikke alt ble mål i starten, kunne Rjukan på slutten av omgangen dra ifra, til 18-12.
I andre omgang starte Rjukan med 6 ungdommer i alderen 17-22, og superveteran magne Zcimarzceck, som dtø veteran på midten.
hans kommentarr og dirigeringer var gull verdt, og etterhvert var det bare ett lag på banen. Rjukans unggutter (keeper Espen Sandengen, playmayker Eskil Gaustad, Songphol Phim-In, Daniel Falck, Markus Herzeth Andersen og Tommy Styrvold) fosset frem i eventyrlig spilleglede, og Danile Falck lagde ikke mindre enn 12 av måla.
""Fra avslutta forsvar gikk det sjeldent mer enn 3-4 sekunder før ballen satt i nota hos Gokstad. Det ble i det hele tatt ganske underholdende.

Og veteran og motivator Zcimarzceck dro selv til med et par mål etterhvert, mens han gliste av ungguttas herjinger. Gokstad var tilslutt løpt så i senk at tilogmed keeper'n så sliten ut 10 minutter før slutt.
Rutinerte gokstad måtte bare gi seg ende over.
Kampemn endte 35-22, men Rjukan spilte et par ghanger med vare 4 utespillere etter 2-minutters utvisninger.
De holdt likevel unna for slitne bortespillere.

Rjukans unggutter er spillere som har spilt mer fotball og volleyball enn håndball, men nå er det håndball som gjelder.
""At de ikke er helt ferdig håndballskolerte vises i noen litt overivrige "forsvarsøvelser" som gir gule kort og to minuttere av og til, og som dommerne smiler overbærende til og gir noen korrekser, men samtidig slenger de seg etter ballen, hiver seg inn i taklinger og spretter opp i ""angrepskast men når er det håndball so gjelder.
Her har Rjukan et lag på gang, og det er gøy å se at gamlekara rekker seg klokelig tilbake når de ser at unggutta tar kontrollen. samtidig er det helt avgjørende å også ha rutinen på banen. Det er rutinen som sørger for at unggutta ikke mister hue i kampens hete.
Trening på tettere forsvarsspill er det som skal til før nye Rjukan tar over og skaper glede i Rjukanhallen, som igjen er full av folk som skal se kamp.
De som var der lørdag, kommer garantert igjen!