fbpx

Sikret seg EM-gullet tredje året på rad

Radio Rjukan8. oktober 20203min
mol-sorum-em2020 (1)
mol-sorum-em2020 (2)

Eventyret rundt det norske sandvolleyballparet Anders Mol (23) og Christian Sørum (24) fortsetter, da de vant de sin tredje strake EM-tittel da de slo Russland i finalen med 2-0 (21–19, 21–15) i Jurmala i Latvia. Den 2,07 høye Oleg Stojanovskij og Vjatsjeslav Krasilnikov skapte i høyeste grad trøbbel for de norske stjernene, men det holdt ikke i lengden. Selv om Anders Mol har vært lårskadet, holdt han oppvisning i blokkspill, og Christian Sørum var fantastisk i sitt spill. Dermed vant de den viktigste konkurransen i et OL-år der det ikke ble noe OL, og der de var norsk idretts aller største favoritter til OL-gull.
– De holder et nivå som er vanskelig å fatte, fastslo Viaplay-kommentator og gammel sandvolleyballstjerne Vegard Høidalen.

– Føles utrolig
– Det føles utrolig. Tre på rad er fantastisk, sa Anders Mol i et intervju etter kampen. Sønnen til rjukanfødte Kåre Mol trenes av faren, også han tidligere internasjonal sandvolleyballstjerne. De har satt en ny standard i internasjonal sandvolleyball, sammen med makker Sørum. Begge har vist seg fram som junior-spillere i junior-NM på Rjukan tidligere bl.a. i 2011, og allerede da følte man at noe var på gang.
– Vi spilte bedre og bedre utover i turneringen – og aller best i finalen, fastslo Sørum.
Det norske paret var sleit litt i det første settet, men kom veldig sterkt på slutten og vant 21–19. Også i det andre settet åpnet russerne best, men nå kom Mol/Sørum raskere med i settet – og var oppe i fire-fem poengs ledelse, og på 13-8 var det klart hvor det ville gå. Russerne måtte etterhvert bite i sanda.

Kunne vært OL-finalen
Inntil to uker før fryktet Mol/Sørum at de måtte droppe hele EM som følge av Mols skade.
– Dette er de to beste lagene i verden, så dette kunne også ha vært OL-finalen, mener Iver Horrem Norges Voleyballforbunbd.
Han mener at Russland og Norge nå er bedre enn for eksempel USA og Brasil i denne idretten som de to sistnevnte har dominert i flere tiår. Russland vant siste VM, og Norge er nummer én på verdensrankingen. Stojanovskij/Krasilnikov er også blant de få parene i verden som har slått Mol/Sørum.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia