fbpx

Sikret seg EM-gullet tredje året på rad

Radio Rjukan8. oktober 20203min
mol-sorum-em2020 (1)
mol-sorum-em2020 (2)

Eventyret rundt det norske sandvolleyballparet Anders Mol (23) og Christian Sørum (24) fortsetter, da de vant de sin tredje strake EM-tittel da de slo Russland i finalen med 2-0 (21–19, 21–15) i Jurmala i Latvia. Den 2,07 høye Oleg Stojanovskij og Vjatsjeslav Krasilnikov skapte i høyeste grad trøbbel for de norske stjernene, men det holdt ikke i lengden. Selv om Anders Mol har vært lårskadet, holdt han oppvisning i blokkspill, og Christian Sørum var fantastisk i sitt spill. Dermed vant de den viktigste konkurransen i et OL-år der det ikke ble noe OL, og der de var norsk idretts aller største favoritter til OL-gull.
– De holder et nivå som er vanskelig å fatte, fastslo Viaplay-kommentator og gammel sandvolleyballstjerne Vegard Høidalen.

– Føles utrolig
– Det føles utrolig. Tre på rad er fantastisk, sa Anders Mol i et intervju etter kampen. Sønnen til rjukanfødte Kåre Mol trenes av faren, også han tidligere internasjonal sandvolleyballstjerne. De har satt en ny standard i internasjonal sandvolleyball, sammen med makker Sørum. Begge har vist seg fram som junior-spillere i junior-NM på Rjukan tidligere bl.a. i 2011, og allerede da følte man at noe var på gang.
– Vi spilte bedre og bedre utover i turneringen – og aller best i finalen, fastslo Sørum.
Det norske paret var sleit litt i det første settet, men kom veldig sterkt på slutten og vant 21–19. Også i det andre settet åpnet russerne best, men nå kom Mol/Sørum raskere med i settet – og var oppe i fire-fem poengs ledelse, og på 13-8 var det klart hvor det ville gå. Russerne måtte etterhvert bite i sanda.

Kunne vært OL-finalen
Inntil to uker før fryktet Mol/Sørum at de måtte droppe hele EM som følge av Mols skade.
– Dette er de to beste lagene i verden, så dette kunne også ha vært OL-finalen, mener Iver Horrem Norges Voleyballforbunbd.
Han mener at Russland og Norge nå er bedre enn for eksempel USA og Brasil i denne idretten som de to sistnevnte har dominert i flere tiår. Russland vant siste VM, og Norge er nummer én på verdensrankingen. Stojanovskij/Krasilnikov er også blant de få parene i verden som har slått Mol/Sørum.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia